Najprej pripravimo kremo, saj se mora ohladiti. Čokolado nalomimo na koščke, nato damo vse sestavine, razen vaniljeve arome in soli, v veliko kozico in počasi zavremo. Nenehno mešamo, da se čokolada stopi in da dobimo svilnato, gosto kremo. To traja približno 5 do 7 minut. Vmešamo vaniljo in ščep soli, nato kremo postrgamo v široko, plitko posodo. Posodo pokrijemo s prosojno folijo in ohladimo, nato pa jo za vsaj 3 ure postavimo v hladilnik, da se krema dobro ohladi in strdi.
Maso razdelimo po dveh pripravljenih modelih in pečemo 25 do 30 minut, da biskvit naraste in je palčka, ki jo zapičimo v sredino biskvita, čista, ko jo izvlečemo. Biskvit hladimo v modelih 10 minut, nato ga prestavimo na rešetko in do konca ohladimo. Stran s papirjem naj bo spodaj.
Odstranimo papir za peko. Če sta biskvita izbočena, ju obrežemo, da bosta ravna. Z velikim nazobčenim nožem oba biskvita po sredini prerežemo v dve plasti. Najmanj lepo plast biskvita in vse odrezke v multipraktiku zmeljemo v drobtine.
En oblat biskvita položimo na pladenj za torte in ga premažemo s četrtino kreme. Na kremo položimo naslednji oblat in ga ponovno premažemo s četrtino kreme. Na vrh položimo tretji oblat biskvita. Preostalo kremo namažemo po vrhu in obodu torte ter jo zgladimo. Torto v hladilniku hladimo 15 minut, da se krema ponovno strdi.
Torto posipamo z biskvitnimi drobtinami in jo postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri. Torto postrežemo dobro ohlajeno. Jaz raje biskvit kupim. Hitreje narejeno pa tudi uspe.