518
1. KAKAVOV BISKVIT
- rumenjake in sladkor penasto umešamo (okoli 10 minut)
- beljake stepemo v sneg in jim med mešanjem dodamo ščepec soli
- skupaj zmešamo in presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav
- v treh delih k sladkorju in rumenjakom umešamo suhe in mokre sestavine
- na koncu z lopatico nežno umešamo še sneg
- maso razdelimo na 3 dele ter vsak del posebej pečemo v pekaču obloženem s peki papirjem na 170C približno 15 minut
- pečene biskvite navlažimo z mešanico mleka in čokoladnega namaza (če prst narahlo potisnemo v biskvit se mora dvigniti nazaj- tako vemo, da je dovolj navlažen)
2. KREMA IZ MLEČNE ČOKOLADE
- čokolado stopimo nad paro, ter ohlajeni dodamo maskarpone sir in dobro premešamo
- do mehkih vrhov stepemo rastlinsko kremo ali smetano (če uporabljamo smetano, jo po okusu sladkamo, saj je rastlinska krema že sladkana)
- v čokoladno mešanico umešamo še stepeno rastlinsko kremo
- kremo razporedimo po prvi plasti navlaženega biskvita. Ob straneh damo malo več kreme, da naredimo rob. V sredino stresemo narezane Domaćica piškote ter čez položimo naslednjo plast biskvita
3. ČOKO-LEŠNIKOVA KREMA
- stepemo rastlinsko kremo ali smetano
- maskarpone sir razmešamo s stopljeno čokolado in lešniki
- maskarpone siru dodamo stepeno rastlinsko kremo in kremo razporedimo po drugi plasti biskvita. V sredino dodamo Domaćica lešnikove piškote in na kremo položimo še zadnjo plast biskvita. Torto damo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se ohladi in strdi
4. ZA OBMAZ
- maskarpone sir zmešamo s čokoladnim namazom
- torto obmažemo s kremo, okrasimo in postrežemo
Pa dober tek! 🙂