Cimetov biskvit s čokolado in pom. lupino:
Jajca penasto stepemo s sladkorjem, vanili sladkorjem, cimetom in pomarančno lupino. Ročno umešamo moko s pecilnim. Nato dodamo nasesekljano čokolado in olje. Maso vlijemo v obroč premera 18cm. Pečemo na 200°C cca. 15min.
Čokoladni disk:
čokolado sesekljamo, smetano pa zavremo. Smetano nato prelijemo čez čokolado, dodamo maslo in dobro premešamo.
Pomarančni želejčki:
ožamemo cca. 3 pomaranče, dodamo sladkor in vanili sladkor. Nabreknjeno želatino ožamemo, jo raztopimo in vmešamo v sok. Vlijemo v silikonske modelčke in damo za 15 min v zamrzovalnik.
Piškotna podlaga:
Domaćica (okus medenjaki) delno zmeljemo z multipraktikom. Dodamo vse ostale sestavine in zmeljemo v fino zmes. To zmes nato razporedimo v obroču premera 18 cm. Malenkost je pustimo potem za dekoracijo.
Medena krema:
V grški jogurt umešamo med in raztopljeno želatino. Na koncu dodamo stepeno sladko smetano.
Sestavljanje:
Na piškotno podlago vlijemo čokoladni disk in ga lepo razporedimo. Na vrh položimo cimetov biskvit, ki ga navlažimo z mlekom. Biskvit premažemo z malo kreme in nanjo položimo pomarančne želejčke in vmes malo medu. Prekrijemo s preostalo kremo in postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan dekoriramo in postrežemo z veliko ljubezni.