BOŽIČNA TORTA DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Mihaela Baci

Sestavine

  • Domaćica original
  • Domaćica malina
  • 500ml sladke smetane
  • 100g sladkorja
  • 300g malin
  • 200g masla stopljenega
  • Čokolada za okras
  • Cimet

Postopek

80

Zdrobimo Domaćica kekse ki ji dodamo maslo… vse skupaj damo v okrogel model pekača ter postavimo v hladilnik za pol ure.

Skupaj zmešamo sladko smetano 200ml, cimet v prahu in sladkor vse skupaj zmešamo in damo na spodnjo plast. Postavimo za 1 uro v hladilnik.

Za srednjo plast zmešamo skupaj 250g margarpone sira in 100g malin, damo na plast za torto in postavimo za 1 uro v hladilnik.

Za zadnjo plast zmešamo preostanek malin in mascarpone sira,damo na srednjo plast ter postavimo za 1 uro v hladilnik.

Za zadnjo plas stepemo sladko smetano in cimet ki ga dodamo kot zadnjo plast za našo torto.

Okrasimo s svežimi malinami ter iz domaćice pripravimo božične jelenčke za okrasitev. Okrog torte dodamo še domaćica malinine kekse.