CHOC AU CHOCOLAT

Avtor/ica recepta

Kim Kranjc

Sestavine

Pomarančni biskvit:
  • 85g pšenične bele moke
  • 85g ostre bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 165ml mleka
  • 115g masla
  • 200g sladkorja
  • 2 jajci
Čokoladni biskvit:
  • 80g pšenične bele moke
  • 80g ostre bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 165ml mleka
  • 115g masla
  • 200g sladkorja
  • 2 jajci
  • 10g kakava v prahu Kras
Glazura za pomarančni biskvit:
  • stopimo 100g Dorina čokolade
  • čokoladne mrvice Kras
  • Domaćica piškoti s pomarančo
  • Domaćica piškoti original
Glazura za čokoladni biskvit:
  • 180g sladkorja v prahu
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • lupina pomaranče
  • barvne mrvice Kraš
  • Domaćica čokoladni piškoti

Postopek

53
  • pečico segrejemo na 175 stopinj C
  • v posodo skupaj zmešamo moko, sol in pecilni prašek
  • za čokoladni biskvit dodamo k moki še kakav v prahu
  • v drugo posodo damo maslo in ga stepamo dokler ne postane kremasto
  • dodamo sladkor in nadaljujemo z mešanjem
  • dodamo jajca in stepamo dokler ni mešanica penasta
  • nato dodajamo moko in mleko po malem, tako da začnemo in končamo z moko
  • Za pomarančni biskvit dodamo lupino pomaranče
  • Mešanico prelijemo v pekač (18cm premer) z papirjem za peko
  • Pečemo na 175 stopinj C, 45 minut
  • Nato počakamo da se ohladi in torto z nožem preoblikujemo v obliko krofa
  • na koncu še okrasimo z glazuro in piškoti Domaćica