Priprava biskvita:
V eni posodi zmešamo suhe sestavine: moko, kakav in pecilni prašek. V drugi posodi stepamo sladkor in rumenjake, dokler ne postanejo puhasto beli. K jajcem dodamo vodo in olje ter zmešamo vse skupaj. Nato v nastalo mešnico primešamo še naše suhe sestavine. Beljake s ščepcem soli stepamo posebej v tretji posodi dokler ne nastane sneg. Sneg iz beljakov previdno vmešamo v ostalo mešanico z kuhinjsko lopatko.
Pekač namastimo z maslom in ga posujemo z moko (lahko uporabimo tudi papir za peko) in nato vanj vlijemo maso za biskvit, ki jo pečemo na 170°C približno 35 do 40 minut. Ko je biskvit pečen, ga pustimo da se ohladi.
Priprava kreme:
Krema z piškoti Domaćica
V mešalniku zdrobimo piškote (nekaj jih prihranimo še za dekoracijo), stepemo 1 L smetane, ji dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in zdrobljene piškote ter premešamo.
Čokoladna krema
V mešalniku stepemo 0,5 L smetane in ji dodamo 4 žlice čokolade v prahu in 2 žlici kakava.
Dekoracija
Stepemo 0,5 L smetane in ji dodamo 2 žlici sladkorja v prahu. Dekoriramo s preostalimi piškoti Domaćica in čokoladnimi mrvicami Kraš.
Dober tek!