CHOCO DOMAĆICA TORTA

Avtor/ica recepta

Tina Mahnič

Sestavine

Biskvit:

  • 250g moke
  • 250g sladkorja
  • 5 žlic kakava v prahu Kraš
  • 5 jajc
  • 100 ml olja
  • 100 ml vode
  • 1/2 pecilnega praška

Krema + dekoracija:

  • 2 L smetane
  • 1 pest piškotov Domaćica Original
  • 1 pest piškotov Domaćica extra Choco
  • 1 pest piškotov Domaćica extra Choco lešnik
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 žlice čokolade v prahu Kraš
  • 2 žlici kakava v prahu Kraš

   

Postopek

89

Priprava biskvita:

V eni posodi zmešamo suhe sestavine: moko, kakav in pecilni prašek. V drugi posodi stepamo sladkor in rumenjake, dokler ne postanejo puhasto beli. K jajcem dodamo vodo in olje ter zmešamo vse skupaj. Nato v nastalo mešnico primešamo še naše suhe sestavine. Beljake s ščepcem soli stepamo posebej v tretji posodi dokler ne nastane sneg. Sneg iz beljakov previdno vmešamo v ostalo mešanico z kuhinjsko lopatko.

Pekač namastimo z maslom in ga posujemo z moko (lahko uporabimo tudi papir za peko) in nato vanj vlijemo maso za biskvit, ki jo pečemo na 170°C približno 35 do 40 minut. Ko je biskvit pečen, ga pustimo da se ohladi.

Priprava kreme:

Krema z piškoti Domaćica

V mešalniku zdrobimo piškote (nekaj jih prihranimo še za dekoracijo), stepemo 1 L smetane, ji dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in zdrobljene piškote ter premešamo. 

Čokoladna krema

V mešalniku stepemo 0,5 L smetane in ji dodamo 4 žlice čokolade v prahu in 2 žlici kakava.

 

Dekoracija

Stepemo 0,5 L smetane in ji dodamo 2 žlici sladkorja v prahu. Dekoriramo s preostalimi piškoti Domaćica in čokoladnimi mrvicami Kraš.

 

Dober tek!