1. V posodo za mešanje presejemo moko in naredimo jamico. Mleko in vodo zmešamo in segrejemo do mlačnega, ter vlijemo v jamico. Dodamo sladkor in kvas, premešamo in pustimo 15 minut, da se kvas aktivira.
2. Stopimo maslo in ga nekoliko ohladimo, ter dodamo v posodo. Prav tako v posodo damo jajci in sol. Gnetemo 15-20 minut. Pripravimo posodo, v kateri bo testo hajalo in jo rahlo naoljimo. Vanjo položimo testo in ga na tanko premažemo z oljem. Pokrijemo in pustimo na toplem hajati 2 uri, da se mu prostornina poveča za trikrat.
3. Vzhajano testo razdelimo na več delov in vsakega posebej razvaljamo. Premažemo s stopljenim maslom, posujemo z mešanico cimeta, saldkorja in rumovega sladkorja, ter potresemo še z zdrobljeno Domaćico in poljubno količino mletih lešnikov. Zavijemo, narežemo na 3 cm debele kose, ki jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pri zlaganju v pekač pazimo, da imajo polžki okoli sebe nekaj cm prostora. Pokrijemo in pustimo hajati še 1 uro. Nato jih pečemo pri 200 °C toliko časa, da postanejo zlato rjave (20-25 minut).
4. Za preliv zavremo pol sladke smetane in jo prelijemo po čokoladi. Premešamo, da se čokolada stopi, ter nekoliko ohladimo. Dodamo preostanek smetane, ter kremni sir in rum. Premažemo po pečenih rolicah.