185
Čoko-koko Domaćica rezine povezujejo okuse čokolade, kokosa in Domaćica keksov. Za to pecivo lahko uporabimo kekse Domaćica original, Domaćica extra choco, Domaćica temna ali Domaćica kokos – odvisno od tega, kako zelo čokoladno oz. kokosovo pecivo želimo. Za količine v tem receptu potrebujemo nekje eno in pol škatlo Domaćica keksov.
Te rezine lahko pripravimo tudi v obliki torte – v tem primeru priporočam, da pripravite nekoliko več kreme, saj so rezine bolj nizke (cca. 6cm).
BISKVIT:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Jajca s sladkorjem stepamo na najvišji hitrosti 10 minut, da dobimo puhasto zmes.
- Hitrost zmanjšamo in prilijemo olje ter dodamo med. Dobro premešamo.
- Na koncu s spatulo vmešamo presejalno moko s kakavom in pecilnim praškom, da dobimo gladko maso.
- Maso vlijemo v pekač (velikosti cca. 24×35 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem (jaz sem uporabila pekač s snemljivim robom in ga obložila s peki papirjem samo na dnu).
- Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 7 minut. Medtem si pripravimo posip – vzamemo 10 Domaćica keksov (po želji lahko več ali manj) in jih narežemo na manjše kose. Po 7 minutah peke potegnemo pekač iz pečice in napol pečen biskvit posipamo z narezanimi keksi.
- Pekač vrnemo v pečico in pečemo še približno 8 minut (če je pečen, lahko preverimo z leseno palčko ali zobotrebcem).
- Biskvit ohladimo.
KREMA:
- V lonec za kuhanje vlijemo 7dl mleka, dodamo vanilin in kristalni sladkor ter segrevamo do vrenja.
- Medtem v drugi posodi zmešamo 3dl mleka s pudingoma.
- Ko mleko s sladkorjem zavre, lonec odstavimo s plošče in primešamo mešanico mleka in pudinga. Zmes damo nazaj segrevat in kuhamo na zmerni temperaturi, dokler se ne zgosti.
- Kuhan puding odstavimo s plošče in ga pokrijemo s prozorno živilsko folijo tako, da se folija dotika pudinga (s tem dosežemo, da puding ne dobi skorje).
- Puding ohladimo.
- Ko je puding ohlajen, ga gladko razmešamo z mešalnikom in mu postopoma primešamo 500g mascarponeja.
- Na koncu kremi primešamo še 3 žlice kokosa (če imate zelo radi kokos, ga lahko dodate tudi več).
PRELIV:
- Nad soparo raztopimo temno čokolado z maslom.
- Na koncu dodamo žlico olja in dobro premešamo.
- Čokolado ohladimo vsaj do mlačnega.
SESTAVLJANJE:
- Biskvit položimo na ravno površino, na kateri bomo sestavljali pecivo (če niste uporabili pekača s snemljivim robom, lahko pecivo sestavljate kar v pekaču, kjer ste pekli biskvit) in okoli njega nastavimo obod, ki ga znotraj obložimo z acetatno folijo.
- Biskvit namočimo s 3 žlicami mleka.
- Premažemo s polovico kreme.
- Sedaj se lotimo vmesne plasti. Pripravimo Domaćica kekse in mleko. Vsak keks posebej namočimo v mleko s tiste strani, kjer nima čokolade, in ga položimo na kremo. Kekse zlagamo tako, da se čim bolj prilagajajo eden drugemu, da zapolnimo površino.
- Čez kekse premažemo še drugo polovico kreme.
- Pecivo položimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se krema dobro strdi (jaz sem ga pustila v hladilniku čez noč).
- Ko je pecivo dovolj ohlajeno, čez njega prelijemo čokolado in spet hladimo v hladilniku cca. 1 uro.
SERVIRANJE in DEKORACIJA:
- Pecivo narežemo na poljubno velike kose, ki jih zložimo na pladenj ali na krožnike.
- Na vsak kos posebej nabrizgano stepeno sladko smetano in nanjo položimo Domaćica piškot.