ČOKO-KOKO DOMAĆICA REZINE

Avtor/ica recepta

Eva Kuhar

Sestavine

BISKVIT:
  • 4 jajca
  • 100g sladkorja
  • 0,5 dl belega olja
  • 2 žlici medu
  • 100g ostre moke
  • 20g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • dodatek: 10 Domaćica keksov
  • dodatek: 3 žlice mleka za navlažitev
KREMA:
  • 1l mleka
  • 2 kokosova pudinga (vsak primeren za 1l mleka)
  • 2 vanilin sladkorja
  • 150g sladkorja
  • 500g mascarpone-ja
  • 3 žlice kokosa
VMESNA PLAST:
  • 1 škatla Domaćica keksov
  • mleko za navlažitev
PRELIV:
  • 200g temne čokolade
  • 100g masla
  • 1 žlica belega olja
DEKORACIJA:
  • stepena sladka smetana
  • Domaćica keksi

Postopek

185

Čoko-koko Domaćica rezine povezujejo okuse čokolade, kokosa in Domaćica keksov. Za to pecivo lahko uporabimo kekse Domaćica original, Domaćica extra choco, Domaćica temna ali Domaćica kokos – odvisno od tega, kako zelo čokoladno oz. kokosovo pecivo želimo. Za količine v tem receptu potrebujemo nekje eno in pol škatlo Domaćica keksov.

Te rezine lahko pripravimo tudi v obliki torte – v tem primeru priporočam, da pripravite nekoliko več kreme, saj so rezine bolj nizke (cca. 6cm).

 

BISKVIT:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. Jajca s sladkorjem stepamo na najvišji hitrosti 10 minut, da dobimo puhasto zmes.
  3. Hitrost zmanjšamo in prilijemo olje ter dodamo med. Dobro premešamo.
  4. Na koncu s spatulo vmešamo presejalno moko s kakavom in pecilnim praškom, da dobimo gladko maso.
  5. Maso vlijemo v pekač (velikosti cca. 24×35 cm), ki smo ga obložili s peki papirjem (jaz sem uporabila pekač s snemljivim robom in ga obložila s peki papirjem samo na dnu).
  6. Pekač položimo v segreto pečico in pečemo 7 minut. Medtem si pripravimo posip – vzamemo 10 Domaćica keksov (po želji lahko več ali manj) in jih narežemo na manjše kose. Po 7 minutah peke potegnemo pekač iz pečice in napol pečen biskvit posipamo z narezanimi keksi.
  7. Pekač vrnemo v pečico in pečemo še približno 8 minut (če je pečen, lahko preverimo z leseno palčko ali zobotrebcem).
  8. Biskvit ohladimo.

 

KREMA:

  1. V lonec za kuhanje vlijemo 7dl mleka, dodamo vanilin in kristalni sladkor ter segrevamo do vrenja.
  2. Medtem v drugi posodi zmešamo 3dl mleka s pudingoma.
  3. Ko mleko s sladkorjem zavre, lonec odstavimo s plošče in primešamo mešanico mleka in pudinga. Zmes damo nazaj segrevat in kuhamo na zmerni temperaturi, dokler se ne zgosti.
  4. Kuhan puding odstavimo s plošče in ga pokrijemo s prozorno živilsko folijo tako, da se folija dotika pudinga (s tem dosežemo, da puding ne dobi skorje).
  5. Puding ohladimo.
  6. Ko je puding ohlajen, ga gladko razmešamo z mešalnikom in mu postopoma primešamo 500g mascarponeja.
  7. Na koncu kremi primešamo še 3 žlice kokosa (če imate zelo radi kokos, ga lahko dodate tudi več).

 

PRELIV:

  1. Nad soparo raztopimo temno čokolado z maslom.
  2. Na koncu dodamo žlico olja in dobro premešamo.
  3. Čokolado ohladimo vsaj do mlačnega.

 

SESTAVLJANJE:

  1. Biskvit položimo na ravno površino, na kateri bomo sestavljali pecivo (če niste uporabili pekača s snemljivim robom, lahko pecivo sestavljate kar v pekaču, kjer ste pekli biskvit) in okoli njega nastavimo obod, ki ga znotraj obložimo z acetatno folijo.
  2. Biskvit namočimo s 3 žlicami mleka.
  3. Premažemo s polovico kreme.
  4. Sedaj se lotimo vmesne plasti. Pripravimo Domaćica kekse in mleko. Vsak keks posebej namočimo v mleko s tiste strani, kjer nima čokolade, in ga položimo na kremo. Kekse zlagamo tako, da se čim bolj prilagajajo eden drugemu, da zapolnimo površino.
  5. Čez kekse premažemo še drugo polovico kreme.
  6. Pecivo položimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se krema dobro strdi (jaz sem ga pustila v hladilniku čez noč).
  7. Ko je pecivo dovolj ohlajeno, čez njega prelijemo čokolado in spet hladimo v hladilniku cca. 1 uro.

 

SERVIRANJE in DEKORACIJA:

  1. Pecivo narežemo na poljubno velike kose, ki jih zložimo na pladenj ali na krožnike.
  2. Na vsak kos posebej nabrizgano stepeno sladko smetano in nanjo položimo Domaćica piškot.