143
Masa:
- jajce, mleko, olje in oba sladkorja z metlico zmešamo skupaj
- primešamo moko s pecilnim praškom in mešamo toliko časa, da je masa gladka in se sestavine lepo povežejo med seboj
- dodamo vodo, limonin sok in premešamo
- v maso dodamo zdrobljene Domaćica kekse
- maso nalijemo v papirčke nekje do polovice (najlažje gre, če si pomagamo z dresirno vrečko)
- pečemo na 170° cca 20 min.
- ohladimo in izdolbemo luknjico za polnilo.
Polnilo:
- lističe želatine pripravimo po navodilih na vrečki
- gozdne sadeže spasiramo in skupaj s sladkorjem segrejemo do vretja, nato primešamo želatino.
- damo v hladilnik, da se strdi.
Čoko krema:
- čokolado narežemo na manjše koščke
- sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prilijemo preko čokolade
- dobro premešamo in damo v hladilnik, da se strdi.
- ko se krema strdi jo damo na sobno temp. in jo malo stepemo, nato primešamo mascarpone in mešamo na najmanjši hitrosti.
Cupcake:
- v izdolbino z dresirno vrečko nabrizgamo gozdne sadeže,
- nabrizgamo kremo in okrasimo po želji.