ČOKO-LIMONA DOMAĆICA CUPCAKE S POLNILOM GOZDNIH SADEŽEV

Avtor/ica recepta

Natasa Pilih

Sestavine

Sestavine za maso 
  • 1 jajce
  • 30 ml olja
  • 30 ml vode
  • žlica limoninega soka
  • 60 ml mleka
  • 3 g pecilnega praška
  • 60 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 80 g bele gladke moke tip 400
  • keksi Domaćica limona
Sestavine za polnilo
  • 2 dcl pasiranih gozdnih sadežev
  • 2 lističa želatine
  • sladkor po okusu
Čoko krema:
  • 2 dcl sladke  smetane
  • 225 g čokolade za kuhanje
  • 80 g mascarpona
   

Postopek

143

Masa:

  • jajce, mleko, olje in oba sladkorja z metlico zmešamo skupaj
  • primešamo moko s pecilnim praškom in mešamo toliko časa, da je masa gladka in se sestavine lepo povežejo med seboj
  • dodamo vodo, limonin sok in premešamo
  • v maso dodamo zdrobljene Domaćica kekse
  • maso nalijemo v papirčke nekje do polovice (najlažje gre, če si pomagamo z dresirno vrečko)
  • pečemo na 170° cca 20 min.
  • ohladimo in izdolbemo luknjico za polnilo.

Polnilo:

  • lističe želatine pripravimo po navodilih na vrečki
  • gozdne sadeže spasiramo in skupaj s sladkorjem segrejemo do vretja, nato primešamo želatino.
  • damo v hladilnik, da se strdi.

Čoko krema:

  • čokolado narežemo na manjše koščke
  • sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prilijemo preko čokolade
  • dobro premešamo in damo v hladilnik, da se strdi.
  • ko se krema strdi jo damo na sobno temp. in jo malo stepemo, nato primešamo mascarpone in mešamo na najmanjši hitrosti.

Cupcake:

  • v izdolbino z dresirno vrečko nabrizgamo gozdne sadeže,
  • nabrizgamo kremo in okrasimo po želji.