ČOKOKOS DOMAĆICA TORTA

Avtor/ica recepta

Daša Vidmar

Sestavine

BISKVIT

4 jajca

50 g sladkorja

30 g škroba

80 g moke

 

DISK IZ BELE ČOKOLADE

35 g bele čokolade

2 Domaćica kokos piškota

 

VANILIJEVA KREMA

3,5 dl mleka

1 strok vanilije

3 rumenjaki

60 g sladkorja

1 puding z okusom vanilije

20 g masla

2,5 dl sladke smetane

3 listi želatine

8 piškotov Domaćica kokos

2 žlički kokosovega namaza

 

Postopek

248

DISK IZ BELE ČOKOLADE

Čokolado, v intervalih po 10s, stopimo v mikrovalovni pečici in si na peki papir narišemo krog s premerom 15cm. Čokolado namažemo v krog in posujemo z zdrobljenimi Domaćica kokos piškoti. Damo za 30min v zamrzovalnik.

BISKVIT

Pečico segrejemo na 180°C. Jajca in sladkor stepamo 10-15min, dokler ne postane masa bela in puhasta. Posebej zmešamo moko in škrob ter presejemo v jajčno mešanico. Dobro premešamo in damo v pečico za 15 min.

KREMA

3dl mleka zavremo z vanilijevim strokom. Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo preostalo mleko in prašek vanilijevega pudinga. Dobro premešamo in mešanico vlijemo v vrelo mleko. Kuhamo par minut.

V vročo mešanico vmešamo maslo in pokrijemo s živilsko folijo. Ohladimo. Želatino namočimo in zmiksamo sladko smetano. Ohlajeno kremo še malo zmiksamo da se znebimo grudic in vmešamo stopljeno želatino ter stepeno sladko smetano. Kremo damo na 2 enaka dela in v en del vmešamo zdrobljene Domaćica kokos piškote, v drug del kreme pa damo 2 žlički kokosovega namaza.

SESTAVLJANJE TORTE

V model položimo eno plast biskvita, ki ga namočimo z 1 dl mleka in žličko kakava. Nanj vlijemo kremo s kokosovim namazom, nato položimo disk iz bele čokolade, pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ga namočimo z enako mešanico mleka in kakava ter vlijemo še kremo z nadrobljenimi Domaćica kokos piškoti. Damo v hladilnik za vsaj 2 uri. Okrasimo po želji. Domaćica kokos piškote lahko nadomestimo tudi z drugimi okusi Domaćica piškotov.