Sestavine zadoščajo za premer torte 15cm. Rumenjake in sladkor stepajte na visoki hitrosti, da dobite kremasto rumeno bledo zmes. Čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo, počakajte par minut, da se ohladi in jo dodajte k zmesi iz jajca in sladkorja. Isto ponovite z maslom. Nato dodajte mleko in presejano moko, kakav ter pecilni prašek. Beljake stepajte in jih nežno vmašajte. Pecite na 170°C približno 40-45 minut.
Krema z Domačica keksi:
Čokolado stopite v mirkovalovni pečici ali nad vodno kopeljo in počakajte da se malce ohladi. 150g Domačica keksov zdrobite z električnim blednerjem, ostalo pa zdrobite ročno z nožem, da bodo malo večji koščki keksov. Maskarpone in čokolado zmešajte, dodajte kekse in na koncu še posebej stepite smetano in jo nežno vmešajte. Želatino naredite po navodilih, ko je nekoliko ohlajena jo vmešajte v kremo. Kremo potem razdelite na dva dela.
Pri mlečni kremi ponovite postopek.
Maline pokuhajte, dodajte vse sestavine razen želatine. Želatino naredite po navodilih in jo vmešajte ko je zmes še vroča. Preden date maline na torto, počakajte, da se zmes ohladi.
Ohlajen biskvit prerežite na 4 dele.
Začnite z eno plastjo biskvita, ga navlažite z mešanico iz ruma in mleka, dodajte polovico kreme z Domačica keksi. Nato spet biskvit, ga navlažite, dodajte maline in postavite za 5 min v zmrzovalnik. Nato na maline dodajte mlečno kremo, spet biskvit, ga navlažite, spet krema z Domačica keksi, biskvit.
Glazura:
Smetano segrejte do vretja in jo prelijte čez nalomljeno čokolado. Počakajte par minut in jo mešajte do homogene zmesi. Če še ni dovolj raztopljena, jo še dajte za par sekund v mikrovalovno pečico, da se čokolada popolnoma raztopi. Malo počakajte da se ohladi in jo enakomerno nanesite na vrh torte. Pa dober tek! 🙂