ČOKOLADNA BOMBA Z DOMAĆICA KEKSI

Avtor/ica recepta

Tina Štiberc

Sestavine

Biskvit:
  • 120g moke
  • 30g kakava
  • 50g Domaćica keksov
  • 100g sladkorja
  • 3 jajce
  • 30g masla
  • 120ml mleka
  • 3/4 pecilnega praška
Krema z Domaćica keksi:
  • Maskarpone 250g
  • Smetana 200g
  • Domaćica keksi 150g+120g
  • Mlečna Dorina čokolada 80g
  • 3 lističe želatine
Mlečna krema:
  • Maskarpone 100g
  • Smetana 100g
  • Mlečna Dorina čokolada 150g
  • 2 lističa želatine
Malinin žele:
  • Zmrznjene maline 120g
  • Par kapljic limone
  • 2 lističa želatine
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 paket vanili sladkorja
Glazura:
  • 200g čokolade Dorina s keksi
  • 80ml smetane

Postopek

194

Sestavine zadoščajo za premer torte 15cm. Rumenjake in sladkor stepajte na visoki hitrosti, da dobite kremasto rumeno bledo zmes. Čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo, počakajte par minut, da se ohladi in jo dodajte k zmesi iz jajca in sladkorja. Isto ponovite z maslom. Nato dodajte mleko in presejano moko, kakav ter pecilni prašek. Beljake stepajte in jih nežno vmašajte. Pecite na 170°C  približno 40-45 minut.

Krema z Domačica keksi:

Čokolado stopite v mirkovalovni pečici ali nad vodno kopeljo in počakajte da se malce ohladi. 150g Domačica keksov zdrobite z električnim blednerjem, ostalo pa zdrobite ročno z nožem, da bodo malo večji koščki keksov. Maskarpone in čokolado zmešajte, dodajte kekse in na koncu še posebej stepite smetano in jo nežno vmešajte. Želatino naredite po navodilih, ko je nekoliko ohlajena jo vmešajte v kremo. Kremo potem razdelite na dva dela.

Pri mlečni kremi ponovite postopek.

Maline pokuhajte, dodajte vse sestavine razen želatine. Želatino naredite po navodilih in jo vmešajte ko je zmes še vroča. Preden date maline na torto, počakajte, da se zmes ohladi.

Ohlajen biskvit prerežite na 4 dele.

Začnite z eno plastjo biskvita, ga navlažite z mešanico iz ruma in mleka, dodajte polovico kreme z Domačica keksi. Nato spet biskvit, ga navlažite, dodajte maline in postavite za 5 min v zmrzovalnik. Nato na maline dodajte mlečno kremo, spet biskvit, ga navlažite, spet krema z Domačica keksi, biskvit.

Glazura:

Smetano segrejte do vretja in jo prelijte čez nalomljeno čokolado. Počakajte par minut in jo mešajte do homogene zmesi. Če še ni dovolj raztopljena, jo še dajte za par sekund v mikrovalovno pečico, da se čokolada popolnoma raztopi. Malo počakajte da se ohladi in jo enakomerno nanesite na vrh torte. Pa dober tek! 🙂