Recept primeren za 8 Domaćica kupol
Čokoladna kupola
Pripravimo si silikonske modelčke. Čokoladno najprej tempiramo po postopku, ki ga lahko najdete na okusno.je
Ko je ta pripravljena, z njo namažemo vseh 8 silikonskih modelov, ter počakamo da se strdi.
Sredica
Nato si pripravimo Nutellino sredico. Smetano segrejemo. Tik pred vretjem jo odstavimo, in prelijemo čez Nutello. Počakamo nekaj sekund, nato pa dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Ko se smetana in Nutella spojita, jima dodamo še mlete piškote. Čokoladno maso vlijemo v silikonske modelčke za preline, ter jo postavimo v zamrzovalnik, da se strdi.
Krema
Nato si pripravimo kremo. V Mascarpone dodamo sladkor v prahu, in premešamo. Nato posebaj stepemo smetano, in jo z metlico nežno vmešamo v mascarpone. Na koncu dodamo še na grobo nasekljane piškote.
Piškotkovo dno
Piškote zmeljemo, ter jim dodamo stopljeno maslo. Dobro premešamo, nato zmes na peki papirji razvaljamo do želene debeline. Z kozarcem odtisnemo kroge, in use skupaj damo počivati v hladilnik.
Sestava
SESTAVLJAMO KAR V SILIKONSKEM MODELČKU.
Čokoladno kupolo najprej skoraj do vrha napolnimo z kremo, nato v sredino potisnemo Nutellino sredico. Z metlico lepo čez premažemo kar je pri straneh kreme pokukalo ven. Na koncu pa še iz hladilnika uzamem strjeno dno, in ga položimo na vrh. Za par urc damo sladico počivat v hladilnik da se kreme lepo ohladijo.
Ko je ohlajeno, silikonski model obrnemo okoli in potisnemo kupole ven. (moralo bi lepo zdrsniti če smo pravilno temporirali čokolado.)
Sladico lahko okrasimo še z stopljeno mlečno čokolado, ter posujemo z mletim Domaćica piškoti.
Pa lepo ustvarjanje usem skupaj 🤞😊