ČOKOLADNA MOUSSE TORTA Z MASCARPONEJEM

Avtor/ica recepta

Veronika Brešar

Sestavine

1. Piškotna osnova:
  • 200g Domaćica piškotov extra choco
  • 60g masla
2. Čokoladni sloj:
  • 150g Dorina čokolade za kuhanje
  • 50g smetane za stepanje
3. Mousse z mascarponejem:
  • 10g želatine v lističih
  • 60ml vode
  • 500g mascarpone
  • 80g sladkorja
  • 1 vanilijev strok
  • 20-30g Kraš kakava v prahu
  • 350g smetane za stepanje
4. Dekoracija:
  • Domaćica Original piškoti
  • Kraš čokoladne mrvice

Postopek

78

1. Piškotna osnova

V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote. Dodamo stopljeno maslo ter dobro premešamo, da se vse poveže v enotno zmes. Piškotno maso stresemo v tortni model (premer 18 cm) in jo z žlico potisnemo na dno ter zravnamo.

2. Čokoladni sloj

V kozici na nizkem ognju segrevamo smetano in čokolado toliko časa, da se čokolada povsem raztopi. Pridobljeno čokoladno zmes vlijemo nad piškotno osnovo in položimo v hladilnik.

3. Mousse z mascarponejem

Želatino namočimo v vodo in na nizkem ognju počakamo, da se povsem raztopi. Medtem damo mascarpone, sladkor, vanilijo in kakav v prahu v mešalno posodo in mešamo z mešalnikom, dokler ne postane zmes kremasta. Dodamo stopljeno želatino in nadaljujemo z mešanjem. Nato delno stepemo smetano in jo počasi primešamo mascarponejevi masi. Mešamo z lopatico od spodaj navzgor.

4. Sestavljanje torte

Iz hladilnika vzamemo tortni model s piškotno osnovo, jo počasi vzamemo iz modela ter jo postavimo v sredino drugega tortnega modela s premerom 20cm, prekritega s papirjem za peko. Sedaj lahko mousse zlijemo nad osnovo in ga zravnamo z lopatico. Damo v zamrzovalnik za vsaj 12 ur.

5. Dekoracija torte

Po vsaj 12-tih urah, torto vzamemo iz zamrzovalnika in jo poljubno okrasimo z Domaćica piškoti in čokoladni mrvicami. Preden torto postrežemo, jo postavimo v hladilnik in počakamo vsaj 5 ur.