1. Piškotna osnova
V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote. Dodamo stopljeno maslo ter dobro premešamo, da se vse poveže v enotno zmes. Piškotno maso stresemo v tortni model (premer 18 cm) in jo z žlico potisnemo na dno ter zravnamo.
2. Čokoladni sloj
V kozici na nizkem ognju segrevamo smetano in čokolado toliko časa, da se čokolada povsem raztopi. Pridobljeno čokoladno zmes vlijemo nad piškotno osnovo in položimo v hladilnik.
3. Mousse z mascarponejem
Želatino namočimo v vodo in na nizkem ognju počakamo, da se povsem raztopi. Medtem damo mascarpone, sladkor, vanilijo in kakav v prahu v mešalno posodo in mešamo z mešalnikom, dokler ne postane zmes kremasta. Dodamo stopljeno želatino in nadaljujemo z mešanjem. Nato delno stepemo smetano in jo počasi primešamo mascarponejevi masi. Mešamo z lopatico od spodaj navzgor.
4. Sestavljanje torte
Iz hladilnika vzamemo tortni model s piškotno osnovo, jo počasi vzamemo iz modela ter jo postavimo v sredino drugega tortnega modela s premerom 20cm, prekritega s papirjem za peko. Sedaj lahko mousse zlijemo nad osnovo in ga zravnamo z lopatico. Damo v zamrzovalnik za vsaj 12 ur.
5. Dekoracija torte
Po vsaj 12-tih urah, torto vzamemo iz zamrzovalnika in jo poljubno okrasimo z Domaćica piškoti in čokoladni mrvicami. Preden torto postrežemo, jo postavimo v hladilnik in počakamo vsaj 5 ur.