ČOKOLADNI MOUSSE Z DOMAĆICO IN POMARANČNO KREMO

Avtor/ica recepta

Žan Marcel Stermecki

Sestavine

Nasvet: sestavine zadostujejo za 4-6 porcij/kozarcov Čokoladni mousse:
  • 100g jedilne čokolade
  • 15g masla
  • 100ml sladke smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja
Pomarančna krema:
  • 1/2 vanilijevega pudinga (približno 20g)
  • 150ml pomarančnega soka
  • 2 žlice rjavega sladkorja
  • 100ml sladke smetane za stepanje
  • 3g želatine v prahu (priporočljiva, a ni nujno potrebna)
Crumble in dekoracija:
  • 1 škatla extra choco pomarančnih Domaćica keksov (lahko tudi original Domaćica)

Postopek

290

1. korak: Čokoladni mousse

Jedilno čokolado nalomimo na majše koščke in jo v loncu skupaj z maslom raztopimo. Med topljenjem čokolado večkrat premešamo. Počakamo da se čokolada malo ohladi (5 min) in med tem stepemo smetano, ki ji seveda dodamo sladkor. V smetano nato vmešamo stopljeno čokolado, da dobimo gladek čokoladni mousse. Čokoladni mousse razdelimo v kozarce (spodnja plast sladice) in jih postavimo v hladilnik, da se med nadaljno pripravo ohladi.

Nasvet: če želite, lahko v čokoladni mousse dodate tudi malo naribane pomarančne lupine.

2. korak: Pomarančna krema

Vanilijev puding skuhamo kot običajno, samo da namesto mleka puding skuhamo v pomarančnem soku, kateremu dodamo rjavi sladkor. Ko je puding kuhan, ga pokrijemo s plastično folijo – tako preprečimo nastanek skorice. Puding pustimo da se nekoliko ohladi (30 min), med tem pa stepemo sladko smetano in jo nato vmešamo v ohlajen puding. Želatino v prahu namočimo v eno žlico vode in pustimo da nabrekne (5 min) – med tem damo približno polovico škatle (110g) pomarančnih Domaćica keksov v vrečko za vlaganje in jih razdrobimo s pomočjo kuhinjskega kladiva ali valjarja. Želatino segrejemo da se raztopi in jo vmešamo v pomarančno kremo s sladko smetano.

3. korak: Sestava in serviranje

Iz hladilnika vzamemo kozarce, v katere smo že prej razdelili čokoladni mousse. Čez čokoladni mousse enakomerno porazdelimo razdrobljene Domaćica kekse  – naj jih bo veliko, ravno ta plast naredi to sladico še toliko bolj posebno. Ko enakomerno razporedimo vse razdrobljene Domaćica kekse, čez njih razdelimo še plast pomarančne kreme. Nato kozarce postavimo nazaj v hladilnik za 1 uro. Tik pred serviranjem lahko sladico okrasite s celim Domaćica keksom, ki ga postavite na vrh.