ČOKOLADNI NETOPIRČKI

Avtor/ica recepta

Tinkara Meža

Sestavine

MASA:
  • 200g kondenziranega mleka
  • 1 žlička Kraš kakava v prahu
  • 1 žlička Kraš čokolade v prahu
  • 1  žlička vanilijeve paste
  • 10g masla
  • 70g Dorina temne čokolade
  • 40ml smetane za kuhanje
  • Kraš čokoladne mrvice
BISKVIT:
  • 4 jajca
  • 100g sladkorja
  • 120g moke
  • vanilijev sladkor
GLAZURA:
  • 150g Dorina temne čokolade
  • Žlica masla
  • Mleko
DODATKI:
  • Kraš čokoladne mrvice
  • Domaćica piškoti

Postopek

55

Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake od rumenjakov. Polovico sladkorja dodamo beljakom in stepemo sneg, drugo polovico pa dodamo rumenjakom in dobro stepemo. Obe zmesi previdno združimo in dodamo še moko. Zlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 25 minut na 180 stopinj.

Potem se lotimo priprave mase.

V kozico damo kondenzirano mleko, kakav in čokolado v prahu in vanilijevo pasto. Segrevamo. Dodamo še maslo in čokolado ter ju med mešanjem stopimo.

Ko je zmes homogena, jo odstavimo in ohladimo.

Nato nadrobimo ohlajeni biskvit (najlažje v multipraktiku) in vanj vmešamo ohlajeno maso.

Oblikujemo krogljice.

Domaćica piškot prerežemo na pol in vsako polovico previdno napičimo v krogljico. Posnemamo krila netopirja 🦇.

Potem nad vodno kopeljo segrejemo Dorina temno čokolado, maslo in mleko in z dobljeno glazuro prelijemo netopirčke. Povrhu še posipamo Kraš čokoladne mrvice.