ČOKOLADNI PIŠKOTI S SLANIMI PRESTICAMI

Avtor/ica recepta

Ines Suljić

Sestavine

- 113g masla
- 75g rjavega sladkorja
- 50g trsnega sladkorja
- 2 žlici ovsenega mleka
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 190g moke
- ščepec soli
- 60g mletih Domaćica keksov z okusom pomaranče
- žlička kakava v prahu Kraš
- čokoladne/šarene mrvice Kraš
- slane prestice
- 100g jedilne čokolade Kraš
- 1 žlička kokosovega olja

Postopek

53

1. Segrejemo pečico na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem. Moko vsujemo na pekač ter jo enakomerno razporedimo. Pečemo 5min toliko, da preprečimo razvoj E coli bakterije in popolnoma ohladimo.

2. Z električnim mešalnikom do kremastega najprej zmešamo maslo ter sladkor. Dodamo mleko ter vanilijev ekstrakt. Nato dodamo ohlajeno moko ter kakav v prahu. Na koncu pa še zmlete ali zdrobljene kekse Domaćica. Vse skupaj dobro premešamo.

3. Iz testa oblikujemo manjše kroglice (cca 2 žlički mase oz. po želji). Kroglice damo med dve prestici. Damo v skrinjo za približno 20 min, toliko, da bo kasneje lažje delati z njimi in s stopljeno jedilno čokolado.

4. Na vodni kopeli stopimo čokolado s kokosovim maslom.

5. Kroglice, ki smo jih vzeli iz skrinje namakamo do polovice ali v celoti v stopljeno čokolado ter mrvice. Počakamo, da se strdi in uživamo!

DOBER TEK!