ČOKOLADNO – VANILIJEV DOMAĆICA SLADOLEDNI SENDVIČ

Avtor/ica recepta

Maja Grof

Sestavine

Vanilijev sladoled s piškoti Domaćica in čokolado:
  • 4 rumenjaki
  • 250ml mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 70 gramov sladkorja
  • 1 Bourbon vanilin sladkor
  • žlička arome vanilije
  • 50g Dorina čokolade
  • 10 piškotov Domaćica
    Čokoladni piškoti:
  • 120 g razmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 200g moke
  • 50g kakava v prahu Kraš
    Preliv:
  • Dorina čokolada
  • sladka smetana
 

Postopek

68

Najprej pripravimo vanilijev sladoled s koščki čokolade in koščki keksov Domaćica. Penasto umešamo rumenjake in sladkor, vmešamo vanilijevo aromo in vse skupaj z mlekom kuhamo, dokler se masa ne začne gostiti, ne sme pa zavreti. Medtem ko se masa hladi, stepemo sladko smetano in narežemo čokolado ter Domaćica kekse na koščke. Ko je masa ohlajena, primešamo smetano, čokolado in kekse, ter jo damo v zmrzovalnik. Na vsake toliko premešamo, da se ne naredijo ledeni kristali in je sladoledna masa kremna.

Ko je sladoled pripravljen, spečemo še piškote. Penasto stepemo na koščke narezano maslo in sladkor, med mešanjem dodamo jajce in mešamo tako dolgo, da nastane rahla zmes. Postopoma vmešamo še moko in kakav, in damo testo za 1 uro počivati v hladilnik. Testo razvaljamo na debelino 6mm, izrežemo želene oblike, s katerimi bomo sestavili sladoledne sendviče in jih pečemo 15 min na 180 stopinj Celzija. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo. Sladoled vzamemo iz zmrzovalnika in počakamo, da se malo stali, ter potem sestavimo sladoledne sendviče, ki jih nato takoj ponovno zamrznemo.

Po želji jih prelijemo s čokoladnim prelivom iz sladke smetane in čokolade Dorina v razmerju 1:1. Lahko jih tudi potresemo z zdrobljenimi Domaćica piškoti.