Zmeljemo piškote, stopimo maslo in ga prelijemo v posodo z mletimi piškoti in dobro premešamo. Pretresemo v obod z 20cm premera in dobro potlačimo (pomagamo si lahko s kozarcem, ker je lažje kot z na primer žlico). Postavimo v hladilnik.
Nad vodno kopeljo stopimo čokolado (jedilno in temno Domaćico). V posodi stepemo kremni sir, čokolado v prahu, in vanilijo. Dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in še zmiksamo, da se dobro poveže. V ločeni posodi stepemo smetano in jo previdno vmešamo v mešanico s kremnim sirom in čokolado. Prelijemo na piškotno dno, poravnamo in vrnemo v hladilnik.
V kozici segrejemo smetano in vanjo stresemo čokoladi. Premešamo, da se čokolada stopi, počakamo, da se čisto ohladi in prelijemo čez torto. Postavimo v hladilnik čez noč in naslednji dan okrasimo.