DOMAĆHEESECAKE

Avtor/ica recepta

Urša Horvat Kous

Sestavine

  • 200g Domaćica original piškotov
  • 60g masla
  •  250ml smetane za stepanje
  • 450g kremnega sira
  • 200g Dorina jedilne čokolade
  • 50g Dorina Domaćica tamna čokolade
  • Žlička vanilijevega ekstrakta
  • 4 jedilne žlice Kraš čokolade v prahu
  • 120ml sladke smetane
  • 140g mlečne čokolade
  • 40g Dorina Domaćica tamna čokolade

Postopek

106

Zmeljemo piškote, stopimo maslo in ga prelijemo v posodo z mletimi piškoti in dobro premešamo. Pretresemo v obod z 20cm premera in dobro potlačimo (pomagamo si lahko s kozarcem, ker je lažje kot z na primer žlico). Postavimo v hladilnik.

Nad vodno kopeljo stopimo čokolado (jedilno in temno Domaćico). V posodi stepemo kremni sir, čokolado v prahu, in vanilijo. Dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in še zmiksamo, da se dobro poveže. V ločeni posodi stepemo smetano in jo previdno vmešamo v mešanico s kremnim sirom in čokolado. Prelijemo na piškotno dno, poravnamo in vrnemo v hladilnik.

V kozici segrejemo smetano in vanjo stresemo čokoladi. Premešamo, da se čokolada stopi, počakamo, da se čisto ohladi in prelijemo čez torto. Postavimo v hladilnik čez noč in naslednji dan okrasimo.