77
Postopek priprave vlečenega testa:
- Moko presejemo v skledo in ji dodamo sol,
- Nato v moko vlijemo vodo in dve žlici belega kisa, ter na koncu dodamo še jajce in olje,
- vse skupaj zgnetemo v testo, ga dobro premažemo z oljem, na dotik pokrijemo z živilsko folijo, ter za cca. 30 minit postavimo na hladno v hladilnik.
- Po pretečenem času na mizo položimo kuhinjsko krpo, jo pomokamo in testo razvaljamo s pomočjo valjarja, nato pa testo razvlečemo še na roke in pazimo, da ga ne raztrgamo.
- Ko je testo pripravljeno, ga samo še namažemo z nadevom (postopek je opisan spodaj), lepo zavijemo s pomočjo kuhinjske krpe ali pa brez in pripravimo na kuhanje.
Postopek priprave nadeva:
- Skuto damo v večjo posodo in vanjo vmešamo naslednje sestavine:
- kristalni sladkor,
- cimet,
- vanilin sladkor,
- jajce,
- limonino lupinico
- Domaćica piškote.
- vse skupaj zmešamo, da dobimo homogeno zmes, katero samo na tanko oziroma po okusu, namažemo na vlečeno testo.
Kuhanje štrukljev
- Štruklje razrežemo na poljubno velike, jih zavijemo v živilsko ali alu-folijo in nepropustno zapremo. Postavimo v vrelo vodo ter kuhamo približno 20 minut, oziroma dokler ne priplavajo na vrh.
- S pomočjo kuhalnice jih vzamemo iz vode, ter še preden jih narežemo malce počakamo.
- Štruklje narežemo na poljubno velikost in jih dekoriramo po svoji želji.
PA DOBER TEK:)