DOMAČI SLADOLED DOMAĆICA

Avtor/ica recepta

Aleksandra Gostinčar

Sestavine

  • 500ml sladke smetane
  • Čajna žlička arome vanillie
  • 350ml kondenziranega mleka
  • Domaćica piškoti (izbereš po svojemu okusu)
  • Dorina čokolada domaćica in temna za kuhanje
  • Mrvice (za dekoracijo) 
  • Korneti

Postopek

201
  1. Najprej temeljito stepite sladko smetano brez vseh dodatkov, da bo čvrsta. Dodajte žličko arome. V drugo posodo prelijte kondenzirano mleko. Nato dodajte veliko žlico stepene smetane in premešajte, da malo razrahljate sicer težko strukturo. Dodajte 150g bionella ali pa kateri drugi namaz po svojem okusu. Za tem dodajte potolčene Domaćica piškote in malo Dorina čokalade Domaćica. Znova pomešajmo in šele potem z lopatko dodajte preostalo smetano. Sladoled pretočite v posodo, ki vam bo odgovarjala za zamrzovalnik. Na sladoled, ki ga bomo dali zmrzniti položimo lahko tudi Domaćica kekse in čokolado (dekoracija po želji).
  2. Stopimo čokolado na pari, ko je ta stopljena in mlačna v njo namočite zgornji del korneta po želji dodamo mrvice, Domaćica keks. Isto čokolado uporabimo za preliv čez sladoled. V preliv tudi dodamo zdrobljene Domaćica kekse.
  3. Moj nasvet je, da sladoled naredimo zvečer in pustimo čez noč odstati. Naj bo vsaj 6h v zamrzovalniku.