Na stran damo vsaj 15 piškotov za končno dekoracijo. Pečico segrejemo na 180°C.
Ostale piškote zdrobimo in jim dodamo 200g mletih lešnikov. Z nekaj masla premažemo celoten pekač in vanj zložimo 8 slojev vlečenega testa, ki ga vmes po obeh straneh namažemo z maslom. Če je maslo stopljeno gre veliko lažje. V posebni posodi stopimo čokolado.
V vreli vodi raztopimo sladkor in med ter dodamo pomarančni sok. Rahlo naj vre 3 minute, potem vmešamo še pomarančno lupinico. Rahlo pustimo vreti še 3 minute. Preliv se mora čisto ohladiti.
Testo enakomerno pretresemo s polovico mletih piškotov in lešnikov in prekrijemo s tremi plastmi vlečenega testa, ki jih prav tako premažemo z maslom po obeh straneh. Na zadnjo plast testa prelijemo stopljeno čokolado in nanjo prestresemo še drugo polovico mletih piškotov in lešnikov. Na vrh zopet naložimo 8 plasti vlečenega, namaščenega testa.
Kar smo zložili v pekač sedaj narežemo na približno enako velike kose. Navadno baklavo narežemo na trikotnike – tudi prav takšno obliko najdemo pri Domaćica piškotih. Ko razrežemo postavimo v ogreto pečico in pečemo 40min.
Po 40min vzamemo iz pečice in prelijemo s prelivom (voda, med, slakdor, pomaranča, pomarančna lupinica). Prelito sladico nato okrasimo s piškoti, ki smo jih na začetku dali na stran.
Sladica se mora pred postrežbo popolnoma ohladiti.