DOMAĆICA BROOKIE

Avtor/ica recepta

ANDRAŽ ŠREKL

Sestavine

Za piškotno osnovo potrebujemo:
  • 200g masla (sobna temperatura)
  • 250g rjavega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 1 tsp vanilijev ekstrakt
  • 275g moke
  • 1 tsp pecilnega praška
  • 50g zmletih Domaćica piškotov (okus po izbiri, v receptu medenjak)
  • 100g čokoladnih kapljic
Za srednji sloj potrebujemo: 16 domaćica piškotov Za brownie potrebujemo:
  • 170g stopljenega masla
  • 200g belega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 125g stopljene temne čokolade Dorina
  • 100g moke
  • 30g kakava v prahu
  • čajna žlička soli
  • 50g zmletih piškotov Domaćica
  • 100g belih čokoladnih kapljic
Za po vrhu potrebujemo:
  • 10 zdrobljenih Domaćica piškotov
  • 50g belih čokoladnih kapljic
  

Postopek

3152

1. Naredimo piškotno osnovo poznano kot “cookie dough”. Maslo narežemo na kocke in ga zmešamo skupaj s sladkorjem, nato v masleno zmes dodamo jajce, vanilijev ekstrakt, moko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo zdrobljene piškote Domaćica ter čokoladne kapljice (čokoladne kapljice lahko nadomestimo tudi s čokolado narezano na majhne koščke).

2. Pripravljeno testo zajamemo z lopatko in na pekač polagamo manjše kupčke, ki jih z lopatko zgladimo, da dobimo prvo plast. Pekač za 20min postavimo v hladilnik, da se testo ohladi.

3. Pečico segrejemo na 170C (ventilatorska pečica).

4. Naredimo brownie osnovo. Stopimo maslo in mu dodamo sladkor, da dobimo tekočo zmes, nato vmešamo jajci ter z mešalnikom mešamo, da dobimo gosto penasto zmes (skoraj tako kot bi želeli narediti sneg, le da ne sme biti tako trdo). Medtem stopimo temno čokolado Dorina in jo na koncu primešamo zmesi. Skozi cedilo presejemo moko in kakav, ter vse skupaj dobro premešamo z lopatko ali mešalcem na nizki hitrosti. Dodamo še čajno žličko soli, zdrobljene Domaćica piškote in bele čokoladne kapljice.

5. Pekač vzamemo iz hladilnika, na ohlajeno prvo plast položimo Domaćica piškote čez celo površino, nato na piškote dodamo brownie osnovo – ponovimo postopek prve plasti. Pripravljeno testo zajamemo z lopatko in na pekač polagamo manjše kupčke, ki jih nato zgladimo, da dobimo zgornjo plast.

6. Na vrhu posujemo nalomljene Domaćica piškote in bele čokoladne kapljice.

7. Pekač postavimo v pečico na 170C za 35-45min.

Ko je pečeno, ohladimo čez noč v hladilniku in po želji prelijemo s prelivom tekoče karamele.

Recept navduši vse čokoholike, saj je pecivo polno okusna ter zelo sočno po strukturi, tako da ga vedno  (pre)hitro zmanjka 🙂