DOMAĆICA BROWNIJI

Avtor/ica recepta

Lara Ovčar

Sestavine

DOMAČICA BROWNIJI

225g čokolade Dorina

12 jedilnih žlic stopljenega masla

270g sladkorja

2 jajci

2 čajni žlički vaniljinega ekstrakta

95g moke

50g kakava v prahu

1 čajna žlička soli 

Postopek

93
1. Najprej pečico segreješ na 180°. Vzameš 20x12cm velik pekač in ga obložiš s peki papirjem. 
2. Čokolado nasekljaj na koščke. Polovico teh koščkov stopi v mikrovalovni pečici na 20 minutnih intervalih. Drugo polovico prihraniš za pozneje. Posodi za stepanje z električnim mešalnikom skupaj zmešaj stopljeno maslo in sladkor, nato dodaj še jajce in vaniljin ekstrakt ter to ponovno mešaj 1-2 minuti dokler mešanica ne postane puhasta in svetle barve. 
3. Masi primešaj še stopljeno čokolado (ne sme bit prevroča, sicer se bodo jajce v masi skuhale). Nato dodaj še moko, kakav v prahu in sol. Nežno vmešaj vse suhe sestavine v maso, pazi da ne pretiravaš z vmešavanjem saj bo masa postala podobna masi za torto in ne brownimasi.
4. Na koncu dodaj še preostale čokoladne koščke in jih vmešaj v maso. Maso vliješ v pripravljen pekač.
5. Pečeš 20-25 minut, odvisno koliko zapečene brownije si želiš. Ko je pečeno pustiš da se ohladi in lahko postrežeš.
6. Pa dober tek!