Rumenjak in beljak ločimo.
Rumenjak, vodo in olje damo v posodo in stepemo, dokler malce ne naraste. Dodamo sladkor in stepamo 3 minute. Počasi začnemo dodajati presejano moko in pecilni prašek. Biskvit mešamo par minut. Na koncu dodamo še kakav/čokolado v prahu. Biskvit je dovolj zmešan, ko se na njem naredijo mehurčki.
V drugi posodi stepemo beljak do trdega snega – ko posodo obrnemo na glavo, beljak ostane na mestu. Nato beljak dodamo biskvitni masi in ga počasi vmešamo.
Pekač obmažemo z maslom ali dodamo peki papir. Vanj vlijemo biskvitno maso in damo v segreto pečico.
Pečemo 30 minut na 180°C. Po 20 minutah lahko preverimo če je biskvit že pečen – vanj zabodemo zobotrebec in če se nanj ne prime masa oz. ostane čist je biskvit pečen.
Nato biskvit ohladimo. Hladnega v kosih natrgamo v mikser in dodamo malo sladke smetane, da bomo maso lahko oblikovali v kroglice. Miksamo 1-2 minuti. V maso nato dodamo 2-3 zdrobljene Domaćica kekse.
Vzamemo kuhinjsko tehtnico in vsako kroglico natehtamo na 23-25g. Moje so imele okoli 23g in sem imela dovolj mase za 25 kroglic. Ko so kroglice narejene, jih za 30 minut postavimo v hladilnik. Med tem si lahko pripravimo vse za oblivanje naših cakepopsov – palčke, stopljeno jedilno čokolado, dekoracijo (jaz sem uporabila kar zdrobljene Domaćica kekse) in stiropor, kamor bomo zapičili cakepopse.
Na vreli vodi stopimo čokolado. Preden palčko zapičimo v kroglice, jo namočimo v stopljeno čokolado, da bo kroglica bolj fiksna na palčki. Ko to naredimo z vsemi kroglicami, jih cele oblijemo s čokolado. Preden se čokolada na kroglici strdi, jo potresemo z željeno dekoracijo – mrvice/drobljeni Domaćica keksi.
Sladko ustvarjanje!