DOMAĆICA ČOKOLADNA MOUSSE TORTA

Avtor/ica recepta

Marina Kokalj

Sestavine

Za pekač 20 cm

MOUSSE KREMA

2  lončka navadnega jogurta

2 lončka grškega jogurta

1  lonček maskarponeja

400 ml sladke smetane

100 g sladkorja

Želatina v prahu (želefix, vmešamo v hladno)

150 g malin (zmrznjenih ali svežih

200 g čokolade

 

PIŠKOTNO DNO:

150 g zdrobljenih Domaćica piškotov

20 g sladkorja

70 g masla

 

OKRAS

Domaćica piškoti

Kraš čokoladne mrvice

Kraš pisane mrvice

Maskarpone krema (maskarpone+sladkor)

Postopek

116

1.       Zdrobljene piškote in sladkor zmešamo s stopljenim maslom. Razporedimo po tortnem modelu in poteptamo. Shranimo na hladnem.

2.       V posodi stepemo sladko smetano. V drugi posodi zmešamo navadni jogurt, grški jogurt, maskarpone in sladkor. Dodamo želatino v prahu za hladno vmešanje.

3.      Med tem stopimo čokolado. Združimo stepeno smetano in jogurtovo maso v mousse. Nežno premešamo.

4.      Zmes razdelimo na 4 enake dele. V 3 vmešamo različno količino čokolade, da dobimo 3 različne barve moussa.

5.      Na piškotno dno razporedimo najtemnejšo mousse kremo in obložimo z malinami. Tako nadaljujemo do najsvetlejše (bele) kreme.

6.      Za čez noč postavimo v hladilnik.

7.      Okrasimo s domaćica piškoti, maskarpone kremo, kraš čokoladnimi mrvicami in kraš pisanimi mrvicami (belimi in roza)