DOMAĆICA ČOKOLADNI LABODI

Avtor/ica recepta

Sandi Srkoč

Sestavine

Testo:
  • 120g vode
  • 120g mleka
  • 120g masla
  • 3g soli
  • 20g medu
  • 20g kakava Kraš
  • 150g bele gladke moke tip 500
  • 5 jajc
  Domačiča mousse:
  • 20 Domačiča keksov
  • 250ml smetane za stepanje
  • 40g sladkorja v prahu
 

Postopek

104

1. Testo:

V posodo vlijemo vodo, mleko, sol, med in maslo. Počasi zavremo, postavimo iz ognja in vmešamo mešanico moke in kakava. Mešamo dve minuti dokler ne dobimo homogene mase, po potrebi damo nazaj na ogenj. Maso damo v robotski mešalnik in mešamo na majhni hitrosti 2 minuti, da se ohladi. V tem času jajca ubijemo in jih rahlo stepemo. Polovico jajc dodamo k masi, počakamo par minut, da se umešajo in dodamo še preostalo polovico, hitrost mešanja povečamo. Ko nastane homogena masa jo nabrizgamo v obliki školjk na pladenj (dobimo več kupčkov testa). Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj in damo peči za 25 minut. Enako ponovimo za vrat in glavo – nabrizgamo obliko na pladenj in damo peči za 25 minut.

2.Domačiča mousse:

Zdrobimo Domaćica kekse. Stepemo smetano s sladkorjem in postopoma dodajamo zdrobljene kekse.

3. Oblikovanje laboda:

Testo prerežemo na pol, spodnji del testa napolnimo s moussejem, drugo polovico testa pa prerežemo na pol in jih položimo na mousse (krila). Dodamo še vrat.