118
- Kakav in vodo oz. mleko zmešaš v homogeno zmes.
- V kozico daš maslo in sladkor ter na nizkem ognju segrevaš, da se stopi. V primeru, da uporabljaš olje, ta del lahko izpustiš.
- V večjo posodo presuješ zmes masla in sladkorja (2. točka), dodaš 2 jajci, dobro premešaš.
- Dodaj zmes kakava in vode (1. točka) in dobro premešaj.
- Skupaj zmešaj suhe sestavine: moko, sodo bikarbono in sol ter primešaj k preostali zmesi.
- Na koncu dodaj še Skyr in dobro premešaj, da dobiš homogeno zmes.
- Modelčke za cupcake napolni do 2/3.
- Peci na 180 °C ~ 15 min (odvinso od pečice). Preden cupcake vzameš s pečice, s palčko preveri ali je sredica dobro pečena.
- Cupcake pusti, da se ohladijo. Z nožem odreži vrh in naredi udolbino.
- Nadev je lahko po tvoje okusu. Predlogi a) krema: žlička nutelle/linolade, ganache; b) svežina: sveže ali zamrznjeno sadje (maline, mango, jagode, pomaranča), ki da svežino ter c) hrustljava komponenta: Domaćica temno čokolado s piškotom, hrustljave kroglice itd.
- Dekoracija rožic: stopiš temno čokolado (125 g) in jo primešaš k mascarpone ter takoj prizgaš na cupcake.
- Na vrh kreme dekoriraš po želji (piškoti, suho cvetje, mrvice)
Ideje najdeš na mojem profilu: @katie.powerlift
Uspešno ustvarjanje!! 🙂