DOMAĆICA CUPCAKE

Avtor/ica recepta

Katja Babič

Sestavine

SESTAVINE:
  • 30 g kakava v prahu Kraš
  • 70 g mleka/vode
  • 160 g sladkorja
  • 120 g masla/olja
  • 2 jajci
  • 180 g moke
  • 1/2 jž sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 80 g Skyr-a
DEKORACIJA
  • 250 g mascarpone
  • 125 g čokolade za kuhanje Kraš
  • Dekoracija po želji, npr. čajno pecivo Domaćica, čokoladne mrvice, suho cvetje

Postopek

118
  1. Kakav in vodo oz. mleko zmešaš v homogeno zmes.
  2. V kozico daš maslo in sladkor ter na nizkem ognju segrevaš, da se stopi. V primeru, da uporabljaš olje, ta del lahko izpustiš.
  3. V večjo posodo presuješ zmes masla in sladkorja (2. točka), dodaš 2 jajci, dobro premešaš.
  4. Dodaj zmes kakava in vode (1. točka) in dobro premešaj.
  5. Skupaj zmešaj suhe sestavine: moko, sodo bikarbono in sol ter primešaj k preostali zmesi.
  6. Na koncu dodaj še Skyr in dobro premešaj, da dobiš homogeno zmes.
  7. Modelčke za cupcake napolni do 2/3.
  8. Peci na 180 °C ~ 15 min (odvinso od pečice). Preden cupcake vzameš s pečice, s palčko preveri ali je sredica dobro pečena.
  9. Cupcake pusti, da se ohladijo. Z nožem odreži vrh in naredi udolbino.
  10. Nadev je lahko po tvoje okusu. Predlogi a) krema: žlička nutelle/linolade, ganache; b) svežina: sveže ali zamrznjeno sadje (maline, mango, jagode, pomaranča), ki da svežino ter c) hrustljava komponenta: Domaćica temno čokolado s piškotom, hrustljave kroglice itd.
  11. Dekoracija rožic: stopiš temno čokolado (125 g) in jo primešaš k mascarpone ter takoj prizgaš na cupcake.
  12. Na vrh kreme dekoriraš po želji (piškoti, suho cvetje, mrvice)
    Ideje najdeš na mojem profilu: @katie.powerlift

Uspešno ustvarjanje!! 🙂