DOMAĆ(IC)A DILCA

Avtor/ica recepta

Tina Thaler

Sestavine

  • 200 g piškotov Domaćica Original
  • 250 g temne čokolade
  • 90 g masla
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici pripravljene turške kave
  • aroma vanilija
  • 90 g oluščenih pistacij
  • sladkor v prahu in/ali mlete liofilizirane jagode
 

Postopek

358

1. Zdrobimo piškote Domaćica Original.

2. Nad soparo stopimo čokolado in maslo.

3. Za dragega skuhamo turško kavo in mu “ukrademo” 2 žlici kave, ki ju dodamo mešanici stopljene čokolade in masla.

4. Mešanici dodamo še dve žlici mleka, aromo vanilije, drobljene piškote in oluščene pistacije.

5. Nato rahlo z lopatko premešamo vse sestavine, da se povežejo.

6. Mešanico razdelimo na dva dela.

7. Na delovno površino pripravimo plast živilske folije in na sredino razporedimo prvo polovico mešanice.

8. “Svaljek” pokrijemo s folijo in zvaljamo, kot bi bil valjar, da dobimo gladko salamo. Enako ponovimo še z drugo polovico mešanice.

9. Salami vsaj za 3 ure postavimo v hladilnik, da se strdita in ohladita.

10. Ohlajeni salami odvijemo in povaljamo v sladkorju v prahu ali v mletih liofiliziranih jagodah (odvisno od tega kakšno barvo salame želimo imeti).

11. Narežemo “pod kotom” in uživamo 🙂