DOMAĆICA INDIJANČKI

Avtor/ica recepta

Romana Koščak

Sestavine

  • 350 g piškotov Domaćica original
  • 250 g sladkorja
  • 4 beljaki
  • 1 dl vode
  • 250 g temne čokolade Dorina Domaćica
  • 1 žlica olja
 

Postopek

344

Najprej 200 g piškotov grobo zmeljemo.

Nato v posodi robota pričnemo počasi mešati beljake. Med tem v kozici v vodi rastopimo sladkor, da dobimo sladkorni sirup. Pripravljen je, ko doseže 116 stopinj oz. če nimate termometra, lahko preverite z vilicami. Ko pomočite vilico, se z nje naredijo sladkorne nitke. Sirup med nenehnim mešanjem počasi vlivamo v že malo zmiksane beljake. Miksamo še cca. 8 minut oz. toliko, da se meringa ohladi na mlačno.

Nato v njo dodamo piškotne drobtine. Če želimo bolj čokoladno barvo, jih vmešamo z mešalnikom oz. roboto. Če pa ne želimo, da se meringa toliko obarva, pa drobtine vmešamo ročno z rahlimi gibi.

Na pladen si pripravimo cele piškote Domaćica original na katere nabrizgamo maso. Za brizganje izberemo večji okrogli nastavek skozi katerega gredo piškotni koščki. Indijančke za cca. pol ure damo v hladilnik. Med tem nad parno kopeljo stopimo temno čokolado Dorina Domaćica, ki ji primešamo olje. Stopljeno prelijemo v skodelico.

Hladne indijančke pomočimo v čokolado ali jih z njo oblijemo.