DOMAĆICA “IZI” SLADICA

Avtor/ica recepta

Anja Bajda

Sestavine

BISKVIT
  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 50 ml mleka
  • 50 ml olja
  • 85 g bele gladke moke
  • 15 g kakava v prahu
  • 5 g pecilnega praška
  • mleko za navlažitev biskvita
MASA
  • 340 g Domaćica keksov
  • 200 g masla
  • 150 g mascarpone
  • 250 g bele čokolade
  • 100 g temne čokolade

Postopek

54

Biskvit:

Jajca s sladkorjem stepamo 15 min, da dobimo svetlo puhasto maso. Nato prilijemo olje in mleko. Stepamo eno minuto, da se sestavine povežejo. Na koncu rahlo z lopatko vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakavom. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno maso brez grudic. Na dno pekača damo papir za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Biskvit pečemo 15 min na 180 stopinj. Če je bistkvit pečen preverimo z leseno palčko. Na palčki naj ne ostane sledi bistvita. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ohladimo in ga navlažimo z mlekom.

Masa:

v multipraktiku zmeljemo okrog 40 Domaćica keksov in 200 g masla. Zmes enakomerno razporedimo čez biskvit. Pekač postavimo v hladilnik, da se masa rahlo ohladi. Na pari stopimo belo čokolado in pustimo, da se malo ohladi. V drugi posodi z metlico za stepanje rahlo zmehčamo kremni sir in mu dodamo stopljeno belo čokolado. Z nožem narežemo 10 Domaćica piškotov na majhne koščke in jih vmešamo v zmes kremnega sira in čokolade. Maso enakomerno razporedimo po ohlajeni piškotni osnovi in biskvitu. Narežemo še preostanek Domaćica piškotov na majhne koščke in jih posujemo po vrhu. Vse skupaj postavimo v hladilnik da se krema ohladi. Na koncu stopimo temno čokolado in jo polijemo po vrhu pekača. Počakamo da se čokolada malo strdi nato narežemo na kocke in postrežemo.

Dober tek!