V večji posodi zmešamo jajce in sladkor, dodamo maslo na sobni temperaturi oz. narezano na kocke in pretlačimo z vilico, nato pa vmešamo še moko s pecilnim praškom in kakav. V maso dodamo zdrobljene Domaćica piškote – najlažje jih zdrobimo tako, da jih zapremo v plastično vrečko in potolčemo s kuhinjskim kladivom. Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno testo, nato pa ga za 15-30 min postavimo v hladilnik.
Medtem ko se testo hladi, pripravimo nadev: v veliki posodi zmešamo skuto, kislo smetano, sladko smetano, sladkor in jajce.
Testo vzmemo iz hladilnika, ga razvaljamo in razporedimo po dnu in robu namaščenega pekača za pito. Testo napikamo z vilicami, čez prelijemo skutin nadev in postavimo v segreto pečico na 180° ter pečemo 45 min.
Ko je pita pečena, olupimo sadeža kakija in ju spasiramo s paličnim mešalnikom. Po navodilih proizvajalca vmešamo želatino in vse skupaj prelijemo čez pito. Na koncu okrasimo z Domaćica piškoti. Dober tek!