DOMAĆICA KAKIJEVA PITA

Avtor/ica recepta

Tanja Užmah Mosquera

Sestavine

Testo:
  • 150g Domaćica Extra Choco piškotov
  • 1 jajce
  • 60g sladkorja
  • 70g masla
  • 150g moke
  • 6g pecilnega praška
  • 15g temnega kakava
Nadev:
  • 500g nepasirane skute
  • 180g kisle smetane
  • 1dl sladke smetane
  • 80g sladkorja
  • 1 jajce
Preliv in okrasitev:
  • 2 zrela kakija vanilija (po želji lahko menjamo z drugim sadjem)
  • želatina
  • poljubni Domaćica piškoti

Postopek

49

V večji posodi zmešamo jajce in sladkor, dodamo maslo na sobni temperaturi oz. narezano na kocke in pretlačimo z vilico, nato pa vmešamo še moko s pecilnim praškom in kakav. V maso dodamo zdrobljene Domaćica piškote – najlažje jih zdrobimo tako, da jih zapremo v plastično vrečko in potolčemo s kuhinjskim kladivom. Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno testo, nato pa ga za 15-30 min postavimo v hladilnik.

Medtem ko se testo hladi, pripravimo nadev: v veliki posodi zmešamo skuto, kislo smetano, sladko smetano, sladkor in jajce.

Testo vzmemo iz hladilnika, ga razvaljamo in razporedimo po dnu in robu namaščenega pekača za pito. Testo napikamo z vilicami, čez prelijemo skutin nadev in postavimo v segreto pečico na 180° ter pečemo 45 min.

Ko je pita pečena, olupimo sadeža kakija in ju spasiramo s paličnim mešalnikom. Po navodilih proizvajalca vmešamo želatino in vse skupaj prelijemo čez pito. Na koncu okrasimo z Domaćica piškoti. Dober tek!