DOMAĆICA KEJK POPS

Avtor/ica recepta

Maja Rotovnik

Sestavine

Piškotna zmes:
  • 1-krat Domaćica keksi extra choco
  • 1-krat kremni sir (sama sem uporabila Philadelphio, lahko pa recimo daš tudi ABC sveži sir)
  • 2 žlici belega evrokrema (poljubno)
  • 1 žlica Kraš čokolade v prahu
Druge sestavine:
  • Kraš kakav
  • Kraš čokoladne mrvice
  • 1x Dorina čokolada za peko in kuhanje
  • 1x Manner bela čokolada (oziroma čokolada po želji)

Postopek

61

1. Kekse zmelješ v multipraktiku.

2. Dodaš kremni sir, beli evrokrem in 1 zvrhano žlico čokolade v prahu. Zmešaš.

3. Iz mase oblikuješ kroglice približno enake velikosti.

4. Kroglice postaviš v zamrzovalnik vsaj za 1 uro, ali čez noč.

5. Naslednji dan nadaljuješ s čokoladnim prelivom. Najprej stopiš temno čokolado. Polovico kroglic pomočiš v čokolado in jih nato odložiš na rešetko.

6. Še preden se čokolada posuši jih okrasiš. Uporabiš lahko mrvice, kakav ali čokolado druge barve. Torej za temno uporabiš belo in obratno.

7. Ponoviš vajo še z belo čokolado, tako, da boš na koncu imel/-a polovico kroglic črnih in polovico belih.

8. Ko se čokolada strdi, jih previdno vzameš iz rešetke in postaviš v okrasne papirčke. Postrežeš.