DOMAĆICA KREMŠNITE

Avtor/ica recepta

Marina Kokalj

Sestavine

  • 100 g sladkorja
  • 5 dl mleka
  • 40 g škroba (gustin)
  • 5 rumenjakov
  • žlička vanilijeve esence
  • 50 g masla
  • 400 ml sladke smetane
  • mleti sladkor
  • 1 zavitek listnatega testa
 

Postopek

103

1. Razvijemo listnato testo, prerežemo na polovico in oblata prebodemo z vilicami. Spečemo na 180°C, 10 minut, do zlatorjave barve.

2. Za vaniljevo kremo zavremo mleko, dodamo vaniljo in hladimo 10 min.

3. Rumenjake in sladkor stepemo v bledo, gosto rumeno kremo, vmešamo škrob, nato pa v tankem curku vmešamo še vroče mleko. Zmes prelijemo v posodo in jo kuhamo toliko da se zgosti. Nenehno mešamo.

4. Kremo odstavimo in vmešamo maslo.

5. V obod pekača položimo 1 oblat listnatega testa, potresemo z  grobo zdrobljenimi piškoti Domačica in čez polijemo vaniljevo kremo. Postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

6. Stepemo sladko smetano in jo sladkamo po okusu.

7. Po ohlajeni vaniljevi kremi potresemo grobo zdrobljene piškote Domačica in obložimo s sladko smetano. Na vrh položimo drugi oblat listnatega testa in za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik.

8. Razrežemo na kocke in potresemo z mletim sladkorjem.