Krofi:
V skledi robotskega mešalnika zmešamo moki in sol ter na sredini naredimo jamico.
V posodico nadrobimo kvas in mu dodamo tri žličke sladkorja ter približno 0,5 dl mlačnega mleka. Sestavine gladko razmešamo in zmes vlijemo v jamico. Po vrhu potrosimo malo moke in pustimo stati nekaj časa, da kvasec vzhaja.
Medtem v posodi kremasto umešamo navaden in vaniljev sladkor ter rumenjake. Primešamo vaniljevo aromo in olje, nato preostanek mlačnega mleka in na koncu še rum.
Rumenjakovo zmes vlijemo v posodo z vzhajanim kvascem. Domaćica piškote samo na grobo zmečkamo, da ostanejo še koščki in jih dodamo v maso. Z robotskim mešalnikom mešamo približno 15 minut, da dobimo mehko testo, ki ga ne vzhajamo, ampak takoj narežemo na 70 gramov težke kose, ki jih z rokami oblikujemo v kroglice. Kroglice sproti polagamo na pomokan prt, in ko porabimo vse testo, jih pokrijemo s prtom in pustimo, da vzhajajo približno eno uro oziroma toliko časa, da se njihov volumen podvoji.
V loncu segrejemo olje. Primerno je segreto, ko se okoli lesenega ročaja, ki ga potopimo vanj, pojavijo drobni mehurčki. Krofe v olje polagamo tako, da je vzhajana stran obrnjena navzdol. Lonec pokrijemo s pokrovko in krofe cvremo 3 do 4 minute, potem jih obrnemo in v odkritem loncu cvremo še približno 3 minute. Ocvrte krofe s penovko poberemo iz olja in jih odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami.
Krema za krofe:
sladko smetano stepemo na 3/4, dodamo maskarpone, čokolado v prahu in čokolado, ki smo jo stopili nad vodno kopeljo. Domaćica piškote zdrobimo na enak način, kot pri masi za krofe in jih dodamo v kremo. Kremo nato dodamo v brizgalno vrečko, krofe prerežemo na pol ter jih napolnimo s kremo. Na koncu krofe posujemo še s kraš čokolado v prahu ali sladkorjem v prahu in postrežemo.