DOMAĆICA KROFEK

Avtor/ica recepta

Barbara Murko

Sestavine

  • 2 jajci
  • 100g sladkorja
  • 100ml olja
  • 100g gladke moke
  • 20g zmletih Domaćica keksov
  • Pol žličke sode bikarbone
  • 80ml mleka
  • ščepec soli
  • 150g Domaćica čokolade
  • 150g sladke smetane
  • 150g mascarpone sira
  • Žlička vanilijeve paste
  • 150g domačica čokolade
  • Domačica keksi

Postopek

485

V mešalnik damo jajci in sladkor. Stepamo 5 minut. V mešanico počasi dodamo olje in mešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo presejano moko, zmlete kekse, sodo bikarbono, mleko in sol. Dobro premešamo.

Pečico segrejemo na 170°C. Pekač za krofe namastimo z oljem in mešanico vlijemo v pekač skoraj do vrha. Pečemo 12-15 minut. Ko so krofi pečeni, jih pustimo da se ohladijo. Medtem si pripravimo kremo.

Mascarpone, smetano in žličko vanilijeve paste stepemo v mešalniku, dodamo stopljeno domačica čokolado in 1 minuto stepamo , da se sestavine povežejo. Ko so krofki ohlajeni, kremo nabrizgamo na vrh krofkov, na sredini nardimo jamico z žličko, v katero vlijemo stopljeno Domaćica čokolado. Okrasimo z Domaćica keksi in pojemo 😋.

Dober tek!