485
V mešalnik damo jajci in sladkor. Stepamo 5 minut. V mešanico počasi dodamo olje in mešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo presejano moko, zmlete kekse, sodo bikarbono, mleko in sol. Dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 170°C. Pekač za krofe namastimo z oljem in mešanico vlijemo v pekač skoraj do vrha. Pečemo 12-15 minut. Ko so krofi pečeni, jih pustimo da se ohladijo. Medtem si pripravimo kremo.
Mascarpone, smetano in žličko vanilijeve paste stepemo v mešalniku, dodamo stopljeno domačica čokolado in 1 minuto stepamo , da se sestavine povežejo. Ko so krofki ohlajeni, kremo nabrizgamo na vrh krofkov, na sredini nardimo jamico z žličko, v katero vlijemo stopljeno Domaćica čokolado. Okrasimo z Domaćica keksi in pojemo 😋.
Dober tek!