DOMAĆICA MAFINI

Avtor/ica recepta

Maša Štefane

Sestavine

  • 23 dag moke
  • 7 dag sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 jajca
  • 1/2 dcl mleka
  • 1/2 dcl olja
  • 1 vanilin sladkor
  • keksi Domaćica
  • jedilna čokolada
  • mrvice
 

Postopek

44

Priprava:

Začnemo s stepanjem jajc in sladkorja ter vanilinega sladkorja. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa, dokler masa ne postane svetlo rumene barve. Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek in moko in v en kozarec zlijemo mleko in olje. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso.
Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami, ali pa ne, toda v vsakem primeru priporočam, da rahlo namažemo z margarino ali košarice ali pladenj sam.
V košarice nato nadevamo maso, ki naj napolni približno 2/3 košarice. Nato razdrobimo kekse in koščke potisnemo v maso.
Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut. Ali je testo pečeno, preverimo tako, da konico noža zapičimo v testo in če na rezilu ni sledi testa je testo pečeno. Medtem ko se mafini pečejo v posodi raztopi jedilno čokolado, kateri dodaš malo mleka. Ko so mafini pečeni jih oblij s čokolado in po želji dodaj mrvice.