DOMAĆICA MAFINI

Avtor/ica recepta

Kaja Kozjek

Sestavine

  • 100g masla
  • 2 jajci
  • 250 gramov moke (navadne ali svetle pirine)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
  • 80 gramov sladkorja
  • 20 gramov vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 140 ml vode
  • 20 gramov grenkega kakava v prahu + 4 žlice vode
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 12 koščkov Domačica čokolade
  • 12 Domačica piškotov
 

Postopek

184

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. V mešalnik ali skledo dodamo maslo in sladkor, ter stepamo/mešamo dokler se penasto sestavini ne umešata. Vmes zmešamo kakav, sladkor v prahu in 4-5 žlic vode.

V penasto sladko maslo na hitro vmešamo jajci in ščepec soli. Dodamo moko s pecilnim praškom in vodo, ter premešamo, da se sestavine povežejo. Polovico zmesi vzamemo stran in v preostalo vmešamo kakavovo mešanico. Nadevamo polovico svetle in polovico temne v pekač za mafine, ki je obložen s papirnatimi košaricami. Notri porinemo še košček Domačica čokolade. Na vrh pa položimo Domačica piškot. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 18-19 minut.