Priprava:
Domaćica kekse zdrobimo do fino mletega, zmešamo ga s sladkorjem v prahu.
V skledi stepite beljaka v rahel sneg. Postopoma dodajajte kristalni sladkor, da dobite čvrsto, svetlečo beljakovo peno.
Domaćico mešanico z lopatico vmešajte v beljakovo peno, žličko za žličko, in dobro premešajte. Ko so vse sestavine temeljito vmešane, še naprej mešajte zmes, dokler ne dobite svetleče mase goste teksture.
Zmes vlijte v dresirano vrečko z gladkim nastavkom širine 1 cm. Na silikonski model pekača nabrizgajte 32 majhnih krogov, pekač potolcite po delovni površini, da odstranite zračne mehurčke.
Ogrejte pečico na 140 stopinj. V ogreti pečici pecite 15 minut. Po pečenju naj se penice 10 min hladijo, nato pa jih pazljivo odlepite s pekača in pustite, da se ohladijo do konca.
Polnilo pripravite tako, da položite čokolado v ognjevarno posodo, segrejte smetano v kozici, da skoraj zavre, nato pa z njo prelijte čokolado in mešajte, da dobite gladko zmes. Pustite, da se hladi 15 minut (občasno premešajte) dokler se ne zgosti. Penice s polnilom povežite v pare.
Prijetno sladkanje!