DOMAĆICA MAKRONI S ČOKOLADNO KREMO

Avtor/ica recepta

Simona Könye

Sestavine

  • 10 dkg domaćica original keksov
  • 10 dkg sladkorja v prahu
  • 8 dkg beljaka (2 beljaka)
  • 10 dkg kristalnega sladkorja
  Polnilo:
  • 10 dkg jedilne čokolade
  • 80 ml sladke smetane
 

Postopek

993

Priprava:

Domaćica kekse zdrobimo do fino mletega, zmešamo ga s sladkorjem v prahu.

V skledi stepite beljaka v rahel sneg. Postopoma dodajajte kristalni sladkor, da dobite čvrsto, svetlečo beljakovo peno.

Domaćico mešanico z lopatico vmešajte v beljakovo peno, žličko za žličko, in dobro premešajte. Ko so vse sestavine temeljito vmešane, še naprej mešajte zmes, dokler ne dobite svetleče mase goste teksture.

Zmes vlijte v dresirano vrečko z gladkim nastavkom širine 1 cm. Na silikonski model pekača nabrizgajte 32 majhnih krogov, pekač potolcite po delovni površini, da odstranite zračne mehurčke.

Ogrejte pečico na 140 stopinj. V ogreti pečici pecite 15 minut. Po pečenju naj se penice 10 min hladijo, nato pa jih pazljivo odlepite s pekača in pustite, da se ohladijo do konca.

Polnilo pripravite tako, da položite čokolado v ognjevarno posodo, segrejte smetano v kozici, da skoraj zavre, nato pa z njo prelijte čokolado in mešajte, da dobite gladko zmes. Pustite, da se hladi 15 minut (občasno premešajte) dokler se ne zgosti. Penice s polnilom povežite v pare.

Prijetno sladkanje!