DOMAĆICA MEDENI GLAŽEK

Avtor/ica recepta

Adrijana Kolar

Sestavine

Za 4 sladkosnede osebe in 4 kozarce potrebujemo:
  • 1/4 skatle Domacica keksov (okus medenjakov)
  • 3 velika jabolka
  • 2 veliki zlici domace marelicne marmalade
  • Cimet po okusu
  • 1 vanilijev puding

Postopek

73
  1. Jabolka olupimo in narezemo na kocke. Ce jih nimate, upam da imate tak fajne sosede, da vam jih posodijo, ker ste si v nedeljo pac izmislili recept (hvala Hermina).
  2. Jabolka stresemo v kozico, dodamo najboljso babicino marelicno marmelado in cimet.
  3. Jabolka dusimo do onemoglosti, dokler niso tako omehcana, kot tvoja kolena ko vidis igralca  Burka  Özçivita. Ohladimo (pac jabolka, ne sebe).
  4. Puding pripravimo po navodilih na vrecki.
  5. Pocasi se prelevimo v Muhammed Alija in Domacica kekse namlatimo do konca, dokler ne dobimo milijon drobnih delcev.
  6. Glažeke operemo in najprej uporabimo namlatene Domacica kekse.
  7. Po Domacica keksih sledi plast disecih jabolk.
  8. Zadnja plast je vanilijev puding.
  9. Ponovimo postopek,  ce ste pa ze prej polizali piskrčke z pudingom in jabolki bo pa pac manj plasti (hvala mami).
  10. Za dekoracijo uporabimo tiste Domacica kekse, katere ste spretno skrile pred tisto sladkosnedo bando!
  11. Sladico lahko ponudimo se rahlo toplo ali pac hladno,  odvisno od vasih zelja (ali pac zelja drugih)
  12. Dober tek!