Brownie domačica biskvit:
Stopljenemu maslu dodaj oba sladkorja in vanilijevo pasto. Z metlico mešaj približno minuto, nakar zmesi dodaj jajce. Pomešaj še toliko, da se vse sestavine med seboj povežejo v homogeno zmes.
V drugi posodi zmešaj presejano moko, kakav in sol ter mešanico stresi v mokro maso.
Zopet rahlo mešaj le toliko časa, da se sestavine med seboj združijo.
Zmes vlij v silikonski pekač premera 16cm in peči 15 minut v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj. Ko je biskvit pečen počakaj 1o minut, šele nato ga vzemi iz pekača in pusti, da se popolnoma ohladi.
Lešnikova praline pasta:
Pečico ogrej na 200 stopinj.
Po pekaču, obloženemu s peki papirjem, enakomirno razporedi lešnike in jih peči približno 5 minut.
V ponvi na nizki temperaturi počasi stopi sladkor do zlato rjave barve. Dodaj ohlajene lešnike ter na hitro premešaj, da se obdajo s stopljenim sladkorjem. Mešanico pazljivo razporedi po peki papirju ali silikonski podlagi in počakaj da se popolnoma ohladi.
Karamelizirane lešnike s ščepcem soli mlij s paličnim mešalnikom toliko časa dokler ne nastane pasta.
Brownie biskvit položi nazaj v pekač, v katerem se je pekel in čezenj razmaži lešnikovo praline pasto. Za piko na i lahko po njej posuješ še na drobno zmlete lešnikove domačica piškote.
Pekač postavi za nekaj ur v zamrzovalnik, da se praline pasta strdi.
Domačica nutella mousse:
Lističe želatine namoči v hladno vodo za dobrih 10 min.
V posodici do vretja segrej 75g sladke smetane. Odstavi z ognja in dodaj ožete lističe želatine. Dobro pomešaj, da se želatina razpusti in mešanico polij čez nutello in drobno sesekljano čokolado. Mešaj dokler ne dobiš popolnoma gladke zmesi.
V drugo posodo zlij grški jogurt ter mu po tretinah dodajaj nutelino zmes in vsakič rahlo premešaj.
Dodaj še nasekljane domačica piškote.
Preostalo smetano stepi in jo z metlico nežno in postopoma vmešaj v nutelino mešanico.
Mousse vlij v 18cm silikonski model in vanj previdno vstavi zamrznjen brownie biskvit tako, da bo stran s pralinejem prva prišla v stik z moussem.
Tortico ponovno za nekaj ur postavi v zmrzovalnik.
Mirror glaze preliv:
Želatino za dobrih 10minut namoči v hladno vodo.
V posodi zmešaj tolplo vodo in presejan kakav. Mešaj nežno in le toliko kot je potrebno, da ne ustvariš preveč mehurčkov. Dodaj sladko smetano in sladkor. Mešanico pogrej do nežnega vretja, da se sladkor popolnoma raztopi. Med tem vsake toliko časa previdno pomešaj. Odstrani z ognja, dodaj ožete lističe želatine in rahlo premešaj.
Še vročo mešanico prelij skozi cedilo v ožjo plastično posodo. To naredi tako, da drži posodo pod kotom in vlivaj čim bolj ob robu – na ta način se izogneš nastanku mehurčkov, ki bi kvarili končen izgled preliva. Pokrij ga s prozorno živilsko folijo in počakaj da se nekoliko ohladi.
Ko miror glaze doseže temperaturo 30 stopinj je pripravljen, da ga preliješ čez ohlajeno mousse tortico. To narediš tako, da vzameš torto iz modela jo postaviš na rešetko in preliješ, če se le da v eni potezi.
Preostane ti le še, da tortico prestaviš na servirni pladenj, jo okrasiš z najljubšimi domačica piškoti ter pospraviš v trebušček.