DOMAĆICA MOZAIK

Avtor/ica recepta

Samanta Šabić Trajber

Sestavine

  • 500g - Keksi /piškoti (Domačica)
  • 200g - čokolada za kuhanje (Dorina)
  • 60g - kakav v prahu (Kraš)
  • 200g - jedilna čokolada (Dorina)
  • 100g - sladkor
  • 2dcl - voda
  • 150g - maslo
  • po želji - čokolada v prahu (Kraš)
 

Postopek

74

V posodi zdrobimo 500g Domačica keksov.

V drugo posodo zmešamo sladkor in kakav in počasi dolivamo vodo. Ko je zmes lepo zmešana jo prelijemo v posodo za kuhanje. V posodo dodamo maslo in na nižjem ognju kuhamo 5-7 min, da se maslo stopi in zmes lepo zgosti (vmes seveda tudi zmes nekajkrat pomešamo).

Ko je zmes nared jo odstavimo iz ognja in ji dodamo čokolado za kuhanje. Mešamo dokler se čokolada ne stopi. Ko je čokolada povsem stopljeno zmes prelijemo v posodo z zdrobljenimi piškoti. Vsi piškoti morajo biti prekriti s zmesjo, potrebno je dobro premešati. Po želji lahko dodaš zmlete orehe ali lešniki, jaz sem tokrat nadrobila jedilno čokolado s keksi za dodatno teksturo.

Ko je zmes narejena jo daš v posodo katero si pokril s folijo. Pokrito zmes pustiš v hladilniku vsaj 2 uri.

Ko je sladica dovolj ohlajena jo lahko pustiš takšno kot je, lahko jo pa preliješ s stopljeno čokolado in posipaš s čokolado v prahu.