DOMAĆICA NAPOLITANKE

Avtor/ica recepta

Katja Požun

Sestavine

  •  1 paket oblatov (5 oblatov)
    • 100ml rastlinskega/navadnega mleka
    • 150g lešnikovega masla
    • 200g Domaćica piškotov s temno čokolado
    • 120g Domaćica temna čokolada

    Postopek

    698

    ČAS PRIPRAVE: 20 minut

    1. Temno čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljena vmešamo še lešnikovo maslo. Vse skupaj dobro stopimo in mešamo, da se nam ne zažge.

     2. Ko imamo Domaćica čokolado in lešnikovo maslo stopljeno, odstavimo posodo in dodamo rastlinski napitek ali navadno mleko. Premešamo.

     3. Potem dodamo mlete ali fino zdrobljene Domaćica piškote (jaz sem uporabila Domaćica piškote s temno čokolado, lahko pa uporabite tudi katerikoli drugi okus).

     4. Vse skupaj z žlico dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.

     5. Nato si pripravimo leseno desko, ki jo obložimo s peki papirjem. Na njo položimo prvo plast oblatov in na oblat namažemo Domaćica nadev.

     6. To pokrijemo z novo plastjo oblatov in ponovno namažemo z nadevom. Nadaljujemo v enakem zaporedju vse dokler ne porabimo vseh oblatov.

     7. Ko so Domaćica napolitanke končane, jih za vsaj 1h postavimo v hladilnik. Nato jih narežemo na poljubne velikosti in oblike ter jih postrežemo.

     8. Uživamo v edinstvenih okusih teh Domaćica napolitank!