DOMAĆICA POMARANČNI TIRAMISU

Avtor/ica recepta

Lea Svetlin

Sestavine

  • 1 paket Domaćica piškotov extra choco pomaranča

  • 200ml naravnega pomarančnega soka

  • 750g mascarponeja

  • 4 jajca

  • 100g sladkorja

  • 1 pomarančni sladkor

  • 50ml pomarančnega likerja

  • pomarančna lupinica ene pomaranče

  • 200g Dorina čokolade za kuhanje

  • 200ml sladke smetane

  • pomarančna lupinica ene pomaranče

  • kakav v prahu Kraš

Postopek

130

Priprava piškotne plasti:

Domaćica piškote narežem na koščke in jih polijem z naravnim pomarančnim sokom.

Priprava kreme:

Medtem ko čakam, da se piškoti “napijejo” soka, pripravim kremo; jajci ločim na beljake in rumenjake – iz beljakov stepem sneg, v posodo kjer so rumenjaki pa dodam mascarpone, sladkor, pomarančni sladkor, pomarančno lupinico in pomarančni liker ter dobro premešam. Ko dobim lepo enotno kremo, postopoma kremi primešam še beljakov sneg.

Priprava čokoladne kreme ganache:

V kozici segrejem sladko smetano in v njej raztopim čokolado ter dodam na drobno naribano pomarančno lupinico. Čokoladni ganache pustim, da se ohladi.

Sestavljanje:

Sladica je sestavljena iz šestih plasti – najprej po pekaču razporedim 1/2 piškotov, ki sem jih pripravila na začetku, nato sledi 1/2 pripravljene kreme in 1/2 čokoladne kreme ganache. Postopek še 1x ponovim – zaključim s čokoladno kremo ganache.

Tiramisu čez noč pustim počivati v hladilniku.

Preden sladico postrežem, jo potresem s kakavom v prahu.

Jaz sem za pripravo sladice uporabila stekleno posodo dimenzije: 23 x 19 cm.