Priprava piškotne plasti:
Domaćica piškote narežem na koščke in jih polijem z naravnim pomarančnim sokom.
Priprava kreme:
Medtem ko čakam, da se piškoti “napijejo” soka, pripravim kremo; jajci ločim na beljake in rumenjake – iz beljakov stepem sneg, v posodo kjer so rumenjaki pa dodam mascarpone, sladkor, pomarančni sladkor, pomarančno lupinico in pomarančni liker ter dobro premešam. Ko dobim lepo enotno kremo, postopoma kremi primešam še beljakov sneg.
Priprava čokoladne kreme ganache:
V kozici segrejem sladko smetano in v njej raztopim čokolado ter dodam na drobno naribano pomarančno lupinico. Čokoladni ganache pustim, da se ohladi.
Sestavljanje:
Sladica je sestavljena iz šestih plasti – najprej po pekaču razporedim 1/2 piškotov, ki sem jih pripravila na začetku, nato sledi 1/2 pripravljene kreme in 1/2 čokoladne kreme ganache. Postopek še 1x ponovim – zaključim s čokoladno kremo ganache.
Tiramisu čez noč pustim počivati v hladilniku.
Preden sladico postrežem, jo potresem s kakavom v prahu.
Jaz sem za pripravo sladice uporabila stekleno posodo dimenzije: 23 x 19 cm.