DOMAĆICA REZINA

Avtor/ica recepta

Petra Špeh

Sestavine

SESTAVINE ZA PIŠKOTNO DNO: 
  • 350 g piškotov Domaćica original
  • 120 g masla
  • 4 žlice sladke smetane
SESTAVINE ZA KREMO:
  • 500 g mascarponeja
  • 400 ml sladke smetane
  • 1 vrečko želatine ali 3 lističe želatine
  • 2 Dorina čokoladi - temna Domaćica
  • 120 g piškotov Domaćica extra choco
   

Postopek

155

1. Domaćica original piškote zmeljemo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo in sladko smetano.

Vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo enotno maso, ki jo nato razporedimo na dno manjšega kvadratnega pekača.

2. Zmeljemo tudi piškote Domaćica extra choco.

2. Dorina čokolado raztopimo nad paro in jo pustimo, da se nekoliko ohladi, do mlačnega.

3. Med tem stepemo še sladko smetano in jo na rahlo umešamo v mascarpone.

4. V kremo umešamo še želatino, ki smo jo pripravili po postopku opisanem na vrečki.

5. Nato kremo razdelimo na dva enaka dela. V en del umešamo stopljeno Dorina čokolado, v drugi del pa mlete piškote Domaćica extra choco. Nekaj mletih piškotov pustimo, ker jih bomo potrebovali za posip po vrhu.

6. Po piškotni podlagi najprej premažemo del kreme v katero smo umešali mlete piškote, za tem pa še drugi del kreme v katero smo umešali stopljeno čokolado.

7. Posujemo z mletimi piškoti.

8. Pekač postavimo za 3 – 5 ur v hladilnik, da se krema dobro strdi.

9. Razrežemo na pravokotne rezine, okrasimo z Domaćica piškoti, postrežemo in uživamo.