DOMAĆICA REZINE S KARAMELO

Avtor/ica recepta

Maja Lončar

Sestavine

Dno:
  • 300g piškotov Domaćica z okusom lešnika
  • 110g lešnikovega masla
  • 110g neslanega masla
Biskvitna plast:
  • 3 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 230g kremnega sira
  • 240g kisle smetane
  • 200g sladkorja
  • vanilijev strok
  • dve žlici limone
  • liminina lupinica
  • dve žlici moke
Karamela:
  • 200g sladkorja
  • 200g sladke smetane
  • 60g masla
  • 50 g zdrobljenih Domaćica Original piškotov
Čokolada:
  • 100g čokolade
  • žlica kokosovega masla

Postopek

81

Piškote zdrobiš in dodaš maslo in lešnikovo maslo. Dobro  premešaš in razporediš po pekaču. Pečico segreješ na 150 stopinj in daš pečti piškotno podlago za 10 min. V vmesnem času zmešaš kremni sir in kislo smetano. Dodaš vanilijev sladkor, limonin sok in limonino lupinico. Mešaš do gladkega. Ko se piškotna podlaga ohladi razporediš srednjo kremno plast po pekaču.

Ponovno daš pekač v pečico za 30-40 minut na 150 stopinj.
V naslednjem koraku pripraviš karamelo. Sladkor stopiš in paziš, da ga ne zažgeš. Ko je sladkor stopljen, dodaš sladko smetano in mešaš. Na koncu potem dodaš še maslo. Malo pomešaš in karamela je pripravljena.

Ko je biskvitna plast in karamela ohlajena lahko razporediš karamelo po biskvitu in potrosiš z zdrobljenimi Domaćica piškoti.
Rezine potem razrežeš in jih daš na rešetke v pečico. V vmesnem času nad vodno kopeljo stopiš čokolado, ki ji dodaš malo kokosovega masla. Ko je čokolada ohlajena, jo preliješ čez rezine. Rezine daš za dobro uro v hladilnik ali zmrzovalnik. Če ne želiš, lahko rezine pustiš tudi brez čokolade.

Rezine so tako pripravljene 🙂