DOMAĆICA ROLADA

Avtor/ica recepta

Petra Mejaš

Sestavine

Biskvit:
  • 6 jajc
  • 4 žlice  sladkorja
  • 3 žlice pirine moke
  • 3 polne žlice mletih Domačica piškotov
  • 1 žlica kakava
Krema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • 100 g Domaćica čokolada
  • piškoti Domačica
 

Postopek

63

Biskvit:

Pečico prižgi na 180 stopinj. Loči rumenjake in beljake. V rumenjake daj sladkor in stepaj, iz beljakov naredi sneg.  V sneg vmešaj maso iz rumenjakov in sladkorja, narahlo premešaj in počasi vmešaj v maso suhe sestavine.  Maso vlij na veliki pekač od pečice, ki je prekrit s peki papirjem. Peče se 10 – 12 minut.

Ko se speče, rolado zvij skupaj in počakaj, da se ohladi. Med tem časom naredi kremo, stopi čokolado, čokolado Domaćica zmelji v prah in vmešaj v toplo čokolado, da vse stopi. Zmiksaj skupaj mascarpone in smetano, da postane puhasto, v to vmešaj stopljeno mlačno čokolado. Kremo namaži po biskvitu, zvij in daj na hladno. Če želiš mini rolade, prej biskvit prereži na pol, namaži in zvij.    In na koncuu še dekoracija, kar ti ostane kreme premaži rolado in gor položi Domaćica piškote. Dober tek! 👌