DOMAĆICA ROLADA

Avtor/ica recepta

Sara Horvat

Sestavine

Piškotni nadev:
  • 300g Domačica keksov
  • 100g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 2 žlici ruma
Kokosov nadev:
  • 100g zmehčanega masla
  • 100g nastrganega kokosa
  • 100g sladkorja v prahu

Postopek

53

Piškotna masa:

  1. Piškote Domaćica zmelji in jih zmešaj s 5 žlicami toplega mleka.
  2. Dodaj sladkor v prahu, grenki kakav in rum.
  3. Vse skupaj zmešaj in stisni v kepo, ki jo postaviš na stran.

Kokosov nadev:

  1. Maslo in sladkor v prahu stepaj do penastega, nato vmešaj še nastrgan kokos.

Zavijanje:

  1. Črno maso vtakni med dva lista papirja za peko in jo razvaljaj v pravokotnik debeline okoli 0,5 cm.
  2. Po vrhu pravokotnika enakomerno nanesi kokosov nadev, nato pa vse skupaj zavij v rolado. Z zavijanjem prični z daljšo stranico, pomagaj pa si s spodnjim listom papirja za peko.
  3. Rolado vsaj za 3 ure postavi v hladilnik.