63
Za podlago kekse zmeljemo, prelijemo s stopljenim maslom in potlačimo na dno pekača za torte, ki smo ga obložili s peki papirjem in potresli s sladkorjem.
Podlago pečemo 5 minut na 240 stopinj.
Za skutni nadev zmešamo skuto, sladkor, vanilin, sok limon, jajca in sladkor, penasto zmiksamo nato dodamo skuto, nadev damo na podlago ter pečemo 40 minut na 180-200 stopinj. Vzamemo, ven premažemo s kislo smetano in damo v pečico za 5 minut.
Vzamemo iz pečice ter pustimo da se malo ohladi.
Preliv naredimo tako da borovnice zavremo z vodo in sladkorjem dodamo 1 agar, še 2 minuti kuhamo, nato prelijemo čez skutni nadev.
Pustimo da se dobro ohladi, damo v hladilnik za 3 ure.
Okrasimo s stepeno smetano in keksi Domaćica.