62
- Najbolje je, če tiramisu pripravimo en dan vnaprej in ga do uporabe hranimo v hladilniku.
- Manjšo kozico s približno 3 dl vode pristavimo na kuhalnik in vodo zavremo. V vrelo vodo dodamo približno tri zvrhane žlice kave, ki jo dobro premešamo. Vsebino nekajkrat prevremo, nato pa kozico odstavimo.
- V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg, rumanjakom pa dodamo sladkor in jih penasto umešamo. V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še beljakov sneg. Za boljši okus v kremo dodamo konjak.
- Kavo prelijemo v plitko skledo z ravnim dnom. V kavi z obeh strani pomakamo Domaćica extra choco naranča piškote in jih polagamo v pravokotno stekleno posodo. Ko z njimi obložimo celo dno posode, jih enakomerno premažemo s polovico pripravljene kreme. Po kremi ponovno razporedimo v kavi namočene Domaćica extra choco naranča piškote in jih obložimo s preostankom kreme. Kremo po vrhu enakomerno pogladimo in posujemo s kakavom v prahu. Sladico za več ur postavimo v hladilnik, da se vse sestavine dobro prepojijo.
- Preden tiramisu razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnike in postrežemo, na vrh postavimo še Domaćica original piškote.
Tiramisu v prevodu pomeni “potegni me kvišku“ 😉