DOMAĆICA TIRAMISU

Avtor/ica recepta

Vesna Mihalič

Sestavine

  • 1x Domaćica original keksi
  • 1x Domaćica extra choco naranča keksi
  • 3 žlice kave
  • 3 jajca
  • 100g sladkorja v prahu
  • 500g sira mascarpone
  • 2 žlici konjaka
  • 2 žlici Kraš kakava v prahu

Postopek

62
  1. Najbolje je, če tiramisu pripravimo en dan vnaprej in ga do uporabe hranimo v hladilniku.
  2. Manjšo kozico s približno 3 dl vode pristavimo na kuhalnik in vodo zavremo. V vrelo vodo dodamo približno tri zvrhane žlice kave, ki jo dobro premešamo. Vsebino nekajkrat prevremo, nato pa kozico odstavimo.
  3. V dve skledi ločimo beljake in rumenjake. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg, rumanjakom pa dodamo sladkor in jih penasto umešamo. V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še beljakov sneg. Za boljši okus v kremo dodamo konjak.
  4. Kavo prelijemo v plitko skledo z ravnim dnom. V kavi z obeh strani pomakamo Domaćica extra choco naranča piškote in jih polagamo v pravokotno stekleno posodo. Ko z njimi obložimo celo dno posode, jih enakomerno premažemo s polovico pripravljene kreme. Po kremi ponovno razporedimo v kavi namočene Domaćica extra choco naranča piškote in jih obložimo s preostankom kreme. Kremo po vrhu enakomerno pogladimo in posujemo s kakavom v prahu. Sladico za več ur postavimo v hladilnik, da se vse sestavine dobro prepojijo.
  5. Preden tiramisu razrežemo na poljubno velike kose, ki jih serviramo na krožnike in postrežemo, na vrh postavimo še Domaćica original piškote.

 

Tiramisu v prevodu pomeni “potegni me kvišku“ 😉