DOMAĆICA TORTA

Avtor/ica recepta

Manca Tinkara Mokotar

Sestavine

Dno:
  • 500g domaćica piškotov in
  • 300g masla
Krema: 
  • 500g kraš čokolade z domaćica piškoti,
  • 1l sladke smetane za stepenje,
  • 500g mascarpone in
  • 3 velike žlice linolade
Ganache:
  • 150g kraš temne čokolade in
  • 150ml sladke smetane
Krema za obmazat:
  • 250g sladke smetane za stepanje,
  • 250g mascarpone,
  • kakav/čokolada v prahu po občutku in
  • 2 žlici nutelle

Postopek

73
  1. Piškote zmleješ in stopiš maslo. Zmiksaš v homogeno zmes.
  2. Piškotno dno raporediš po modelu za torte.
  3. Stepeš smetane skoraj “do konca” in dodaš zmleto Kraš čokolado z domaćica piškoti in mascarpone. Malo premešaš in daš na piškotno dno.
  4. Čez noč ali vsaj za nekaj ur postavi na hladno.
  5. Segrej sladko smetano do vrelišč, prelij čez čokolado in vlij čez kremo.
  6. Za vsaj pol ure postavi na hladno.
  7. Za kremo za obmaz najprej zmiksaš sladko smetano skoraj “do konca,” dodaš mascarpone, kakav/čokolado v prahu in nutello ter rahlo vmešaš, da krema potemni.
  8. Lahko jo obmažeš ali pa uporabiš domišlijo in jo okrasiš.
  9. Uživaj v slastni torti😋